28 / 04 / 2024

Hamdi Sedefçi: Menzilahir'de kentsel dönüşüm çalışmaları başlayacak!

Hamdi Sedefçi: Menzilahir'de kentsel dönüşüm çalışmaları başlayacak!

Edirne Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi hafta sonu Edirne’ye gelen bakanlarla görüşme olanağı bulduğunu kaydederek, Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar ile Menzilahir Mahallesi’nde kentsel dönüşüm konusunu görüştüklerini belirtti....




Edirne Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi hafta sonu Edirne’ye gelen bakanlarla görüşme olanağı bulduğunu kaydederek, Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar ile Menzilahir Mahallesi’nde kentsel dönüşüm konusunu görüştüklerini belirtti. Bakan Bayraktar’ın anlaşmanın yakın zamanda belediyeye sunulacağını belirten Sedefçi, “Prensipte kabul ettiklerini ve yakında proje çalışmasına başlayacağımızın müjdesini bizlere verdiler” dedi.


Edirne Belediye Başkanı Sedefçi, Bakanların Edirne’ye gelişini fırsat olarak değerlendirdiklerini belirterek, “Edirne ile ilgili konuları görüşme imkanı bulduk. Bilhassa Sayın Bakanımız Erdoğan Menzilahir mahallesinde kentsel dönüşüm konusunu görüşme şansımız oldu. Hem genel müdür hem de sayın bakanımızla Menzilahir konusunu görüştük. Belediye olarak biz Menzilahir ile ilgili proje yapımı ve yıkım işiyle kontrollüğüyle ve ev kirası yardımını bakanlıktan talep ettik. Sayın bakanımız yakın zamanda anlaşmanın belediyemize sunulacağını, prensipte kabul ettiklerini ve yakında proje çalışmasına başlayacağımızın müjdesini verdiler. Dört beş ay içinde projelerimizi tamamlayarak Mayıs ya da Haziran aylarında Menzilahir'daki konutların ihalesi ve ardından da herkesin kendi yerinde olması şartıyla yeni binalar yapılacak” diye konuştu.


SEDEFÇİ: “İNŞAAT AŞAMASINDA KİRALAR DA KARŞILANACAK”


Başkan Sedefçi dönüşüm projesi kapsamında, inşaat sırasında kiraya çıkması gereken vatandaşlara da kira yardımı yapacaklarını kaydetti. 2014 yılı sonuna kadar bin 200 aileye yeni konutlar sunma şansı yakalayacaklarını ifade eden Başkan Sedefçi: "Bakanımız bize ciddi ilgi gösterdi ve gerekli sözleri verdi. Başbakan Erdoğan'ı Sayın vali ve bürokratlarla birlikte karşıladık. Sayın Başbakanla ayaküstü bir kaç dakika güzel sohbetimiz oldu. Bu Menzilahir Projesi'ne sayın Başbakanın da desteği olmuştu o konuyu da kendilerine arz edip şükranlarımı sundum” şeklinde konuştu.


SEDEFÇİ, “SİYASETTEN ÇOK EDİRNE MESELELERİNİN ÖNE ÇIKARTILMASINA ÇALIŞIYORUM”


Başkan Sedefçi Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar ile bir kaç özel konuyu konuştuğunu da dile getirerek, “Sonuçta sayın Başbakan ve bakanların Edirne'ye her gelişinde siyasetten çok Edirne meselelerinin öne çıkartılmasına çalışıyorum. Bakan Erdoğan Bayraktar'la bir kaç cadde iyileştirilmesi konusunu da konuştuk. Tarihi eserlerimizin yoğun olduğu caddeler ele alınarak bakanlıktan kaynak sağlanması şartıyla yolun yenilenmesi, tarihi eserlerin restorasyonların yapılması şeklinde bir görüşme yaptık. Seçimden sonra gereken yardımı yapacağının sözünü verdiler” ifadelerini kullandı.


Yurt Gündemi


Geri Dön