Toki

Hamitler TOKİ'de son sözü yargı söyledi!

Mahkeme tarafından yetkilendirilen Hamitler 2. Etap Site Yönetimi Başkanı Sinan Yalçın, "Gerekçeli karar tebliğinden soma 15 gün içinde kat maliklerine genel kurul çağrısında bulunacağız" dedi


Hamitler TOKİ 2. Etap'ta yılan hikayesine dönenen site yönetimindeki yetki tartışmalarında son sözü mahkeme söyledi. 


Davayı kısmen kabul edip kısmen de reddeden mahkeme, seçilmiş yönetimine genel kurul çağrısı için yetki verdi. 

4. Sulh Hukuk Mahkemesinde, davacı TOKİ yönetiminin, davalı seçilmiş olduğu iddia edilen TOKİ yönetimine karşı açtığı dava sonuçlandı. Taraf avukatlarının hazır bulunduğu duruşmada kararını veren hakim, davanın kısman kabul ve kısmen de reddine hükmetti. Davacı yönetimin yetkili kurul olduğunun tespitine ilişkin talebi reddeden mahkeme, davalıların da sitenin geçerli ve yöneticisi olmadığına karar verdi. Ayrıca mahkeme, davalı yönetime genel kurul çağrısı için yetki verdi. 


Mahkeme tarafından yetkilendirilen Hamitler 2. Etap Site Yönetimi Başkanı Sinan Yalçın, "Gerekçeli karar tebliğinden soma 15 gün içinde kat maliklerine genel kurul çağrısında bulunacağız. Sitemizde 992 hak sahibi var. 

TOKİ Yönetim Planı ve Kat Mülkiyeti Kanunu hükümlerine uygun bir seçimi yaparak bu sürüncemenin artık sona ermesini istiyoruz. Bu konuyla ilgili hak sahiplerinin bizlere yardımcı olacağını ümit ediyor, genel kurulun herkese hayırlı olmasını temenni ediyorum" dedi. 


A Gazete




Haber Posta Bursa Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;


Hamitler TOKİ 2. Etap'ta yılan hikayesine dönen site yönetimi yetki tartışmasında zafer hak sahiplerinin oldu. Hamitler TOKi'de 2 yıldır TOKİ ve hak sahipleri arasında site yönetimi tartışması sürüyordu. Hak sahipleri verdikleri mücadeleyi kazanarak gülen taraf oldu. 2013 Mayıs ayında TOKİ tarafından hak sahiplerine seçme ve seçilme hakkı verilmeden bir yönetim oluşturulmaya çalışılmıştı. Fakat site sakinleri bunu kabul etmeyerek, kendi oluşturdukları yönetimle burada 2 yıl faaliyetlerine devem etti. TOKİ'nin seçtiği ve tapu sahiplerinin seçtiği bir yönetim sürüyordu. Bu iki başlılığın 6 Aralık 2015 tarihinde bitirilmesi için TOKİ'den hak sahiplerine seçme ve seçilme hakkı verildi. Olağan üstü genel kurulda vatandaşların kullandığı oylarla tek aday olarak katılan Sinan Yalçın, Hamitler TOKİ 2 Etap Yönetim Kurulu Başkanı seçildi. Hak sahipleri verdikleri mücadeleyi büyük bir sevinçle karşıladı. 


Posta Bursa




Haber Yeni Dönem Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;


Bursa'da, Hamitler TOKİ 2. Etap'ta yılan hikayesine dönen site yönetimi yetki tartışmasında zafer hak sahiplerinin oldu. Hamitler TOKİ'de 2 yıldır TOKİ ve hak sahipleri arasında site yönetimi tartışması sürüyordu. 2013 Mayıs ayında TOKİ tarafından hak sahipleri işin dışında bırakılarak bir yönetim oluşturulmuştu. Fakat site sakinleri bunu kabul etmeyerek, kendileri de bir yönetim oluşturdu. Bu iki başlılığın bitirilmesi için TOKİ'den hak sahiplerine site yönetiminde aday olabilme ve oy kullanma hakkı verildi. Bunun ardından dün yapılan olağan üstü genel kurulda, site sakinlerinin destekleriyle Sinan Yalçın Hamitler TOKİ 2 Etap Yönetim Kurulu Başkanı seçildi. 



Yeni Dönem