03 / 05 / 2024

Han Yapı 220 kişiye kira ödemekten bu ay kurtuluyor

Han Yapı 220 kişiye kira ödemekten bu ay kurtuluyor

Han Yapı, kriz yüzünden tamamlayamadığı İsthanbul Evleri projesiden konut alan 220 kişiye 8 aydır kira ödüyor



Oğuz Satıcı, Mehmet Büyükekşi, Süleyman Orakçıoğlu gibi isimlerin kurduğu Han Yapı, kriz yüzünden tamamlayamadığı İsthanbul Evleri projesiden konut alan 220 kişiye 8 aydır kira ödüyor. 8 ayda 847 bin TL kira ödendi, son konutlar bu ay teslim edilecek ve kira ödeme bitecek.

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) eski Başkanı Oğuz Satıcı, mevcut TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi, Tekofaks'ın patronu Ayhan Bermek, Damat'ın sahibi Süleyman Orakçıoğlu gibi ünlü işadamlarının kurduğu Han Yapı, kriz yüzünden tamamlayamadığı İsthanbul Evleri projesiden konut alanlara 8 aydır kira ödüyor. Konutlarını teslim alamayan 220 kişiye 8 ayda 847 bin kira ödemesi yapıldı. Her daire sahibi aylık 500 TL kira bedeli alıyor.

Aylık kişi başına 500 TL

Türkiye'nin önde gelen şirketlerinin sahibi olan Han Yapı'nın ortakları, "Kriz yüzünden geçen yıl inşaatı durdurmak zorunda kaldık. Üçüncü etaba ise başlayamadık. Bu dönemde evlerini teslim alamayan insanlar mağdur olmasın diye cebimizden para koyup ödeme yaptık" bilgisini verdi

Han Yapı'nın Genel Müdürü Alp Yegül de kalan konutları da bu ay teslim edeceklerini ve kira ödemelerinin biteceğini söyledi. Yegül, şöyle devam etti: "Birinci etapta 696 konut vardı. Bunlar krizden fazla etkilenmedi ve teslimatlar çok gecikmedi. İkinci etap 388 konuttan oluşuyor ve inşaat tamamen durduğu için teslim edilemedi. Şu anda teslimat yapılmadığı için kira yardımı alan 220 hak sahibi kaldı. Mart ayı içinde teslimatlar bitecek ve ödemelerimiz de sona erecek. Her hak sahibine ayda 500 TL olmak üzere 3 aylık birimler halinde ödeme yaptık. 8 ayda toplam 847 bin 32 TL ödeme yaptık."

2005 yılında 17 ortağın 1'er milyon TL sermaye koyduğu Han Yapı'nın 800 konutluk üçüncü etabı ise askıya alındı. Üçüncü etap projesinin hâlâ askıda olduğunu ve üzerinde değişiklik yapılacağını kaydeden Alp Yegül, ekonomik ortama göre inşaata başlanıp başlanılmamasına karar verileceğini belirtti.

Reklam yüzü `Deprem Dede'ydi

- İSTHANBUL Evleri'nde Ağustos 2006'da inşaata başlayan Han Yapı, 1. Etap'ta bulunan 696 adet dairenin teslimine Mayıs 2008'de başladı. II. Etapta bulunan 388 adet dairenin teslim tarihi ise Mart 2009 olarak duyurulmuştu. Projeyi yüklenen Hazinedaroğlu İnşaat'ın yurtdışındaki alacaklarını tahsil edemediği için sıkıntıya girmesiyle ikinci etap inşaatı durdu. Kamuoyunda "Deprem Dede" olarak tanınan Prof. Dr. Ahmet Mete Işıkara'nın danışmanlığını yaptığı İsthanbul Evleri, "Deprem tehlikesine karşı tam güvence" sloganıyla satışa çıkarıldı.
Necla DALAN / Vatan


Geri Dön