Kent Haberleri

Hane başına bu kadar ödeme yapılacak... Aile Destek Ödemeleri hesaplarda

Aile Bakanlığı tarafından hanelere yönelik destek ödemeleri başladı. Aile Bakanlığı'nın hane başı yaptığı ödemeler belli oldu. Aile Bakanlığı destek ödemeleri hesaplara geçmeye başladı

Aile Bakanlığı destek ödemelerinden faydalanan vatandaşlar ödemelerin hesaplara ne zaman ve hangi miktarlarda geçtiğini merak ediyordu. Aile Bakanlığı destek ödemeleri hesaplara geçmeye başladı. 

Düşük gelirli vatandaşlara ve hanelere destek olmak için Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı destek ödemesi yapmaya devam ediyor. Buna göre mart ayından itibaren yapılacak destek ödemelerine ilişkin araştırmalar internet üzerinden hız kazandı.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya yanık, yapmış olduğu açıklamasında Aile Destek Programı ödemelerinin geçtiğimiz günlerde hesaplara yatırılacağını duyurmuştu.

Bakan Yanık, yaptığı açıklamasında şunları söylemişti:

”Sosyal hizmet ve sosyal yardım politikalarımızı aile odaklı bir anlayışla geliştirmeye devam ediyoruz. Bu kapsamda hayata geçirdiğimiz Türkiye Aile Destek Programı’nın Mart ayı ödemelerini bugün hak sahiplerinin hesaplarına yatırmaya başlıyoruz”

 

Bakanlık Aile Destek Programı çerçevesinde hane içinde kişi başına düşen aylık gelire göre şu şekilde yapılacak:

450 TL ve altı olanlar: 1.250 TL alacak

450 TL üzeri – 911,15 TL ve altı olanlar: 1.100 TL alacak

911,15 TL üzeri – 1372,30 TL ve altı olanlar: 950 TL alacak