Ekonomi

Hangi banka 3 bin 200 kişiyi işten çıkaracak?

Covid salgınının ardından Ukrayna-Rusya savaşının patlaması ile birlikte tüm dünyayı etkisi altına alan ekonomik kriz dünyaca ünlü bankayı da zora soktu.

Ekonomik kriz ülkeden ülkeye farklılık gösterse de etkisini tüm dünya genelinde sürdürmeye devam ediyor.. Covid salgını ile birlikte başta turizm olmak üzere bir çok sektör olumsuz yönde etkilenirken, geçen yıl patlak veren Ukrayna-Rusya savaşı ekonomik krizi iyice derinleştirdi. Rusya’nın doğal gaz ve petrol arzını kısması ile birlikte Avrupa’da gösteren enerji krizi şirketleri de etkilemeye başladı.

Bazı ülkeler uzun yıllardır yaşamadıkları enflasyon oranları ile tanışırken kriz finans sektörünü de vurdu.. Haberler.com’da yayınlanan habere göre, ekonomik zorluklardan olumsuz yönde etkilenen ABD'li dünyaca ünlü yatırım bankası Goldman Sachs, zorlu finans koşulları nedeniyle 3 bin 200 kişiyi işten çıkarmaya hazırlanıyor.

Amerikalı dev bankacılık grubu Goldman Sachs Group’un, zorlu ekonomik koşullara hazırlanırken ilk etapta şirket genelinde binlerce kişiyi işten çıkarmaya başlayacak. Şirketin şimdilik bu operasyonla yetineceği ancak ekonomik krizin devamı halinde daha radikal kararlar alabileceği ifade edildi.

SORULARA YANIT VERMEDİLER

Goldman Sachs konuyla ilgili açıklama yapmazken, şirket yönetiminden bazı kaynaklar işten çıkarmaların 3 binin üzerinde olmasının beklendiğini ancak nihai sayının henüz belirlenmediğini söyledi. İşten çıkarmaların büyük bölümünün çekirdek işlem ve bankacılık bölümünden olacağı ifade edildi.

Goldman Sachs’ın içinde bulunduğu ekonomik krizin işten çıkarmalarla ne yöne gideceği ve bu krizin piyasada domino etkisi yapıp yapmayacağı ise merak konusu.

Ekonomik çevreler ABD’li şirketin alacağı acil tedbirler sonrasında toparlanmasını beklediklerini ifade ederken aksi takdirde finans sektöründeki krizin yakın gelecekte Avrupa’yı da etkisi altına alabileğini ileri sürdüler.

49 BİN 100 ÇALIŞANI BULUNUYOR

Covid-19 salgını sırasında yüksek sayıda personel alımı yapan dünyaca ünlü finans kuruluşu Goldman Sachs’ın üçüncü çeyreğin sonu itibariyle 49 bin 100 çalışanı bulunuyor.

Goldman Sachs, çok uluslu bir ABD yatırım bankası. Kurumsal müşterilere yatırım bankacılığı, finansal danışmanlık, finansal yönetim, vb. finansal servisler sunan ve 1869 yılında kurulan şirketin merkezi New York'ta.