Hangi bankalar peşinatsız konut kredisi veriyor?
Yeni ev almak isteyen yurttaşlar hangi bankaların peşinatsız konut kredisi verdiğini sorguluyor. Peki, Hangi bankalar peşinatsız konut kredisi veriyor? İşte detaylar...
Yeni ev almak isteyen fakat yeteri kadar birikimi olmayan kişiler bankaların konut kredisi imkanlarından faydalanmak istiyor. Günümüzde yeni konut satın almak isteyenler, konut kredisi çekerek kira öder gibi mülk sahibi olabiliyor. Ancak bu gibi durumların bazı özellikleri oluyor.
Konut kredisi, ev alma işlemleri için ihtiyaç duyulan maddi imkanları sağlayan kredi türü olarak tanımlanıyor. Satın alınmak istenen evin teminat altına alınması koşullarıyla vatandaşlara finansman destek sunuluyor.
PEŞİNATSIZ KONUT KREDİSİ ALMAK MÜMKÜN MÜ?
Yeni ev almak için konut kredisine başvurulsa da evin tüm değerini karşılayamayabiliyor. Bu sebeple de konut almayı düşünenlerin bir miktar peşinata sahip olması gerekiyor. Tapu işlemleri sırasında tapu harcı gibi giderler de bulunuyor.
HANGİ BANKALAR PEŞİNATSIZ KONUT KREDİSİ VERİYOR?
Hangisikredi.com'da yer alan detaylara göre, aktif olarak hizmet sağlayan bankaların çoğunda peşinatsız ev kredisi ürünü bulmak mümkün oluyor. Çoğu bankalarda her zaman bu tip bir kredi imkanı bulabilme imkânı olurken bazı bankalar da ise dönemsel kampanya olarak bu hizmet sağlanıyor.
Söz konusu kredinin koşulları bankadan bankaya göre farklılık gösterebileceği için tüm bankaları inceleyerek ve bütçenize en uygun olanı tercih edilmeli. Konut kredisinde peşinat istemeyen bankalardan bazıları şu şekilde:
- QNB Finansbank Konut Kredisi,
- TEB Konut Kredisi,
- HSBC Konut Kredisi,
- Yapı Kredi Konut Kredisi,
- Garanti BBVA Konut Kredisi.
KONUT KREDİ MASRAFLARI NELER?
Her kredi ürününde olduğu gibi konut kredilerinde de bazı masraflar bulunuyor. Söz konusu masrafların bir kısmını ödemekle yükümlü olunurken bazı masraf kalemleri zorunlu olmuyor.
Banka müşterisinden bazı masrafların ödemesi içim talepte bulunur ancak söz konusu ödemeleri iptal edilmesi mümkün olabiliyor. Masrafların oranı, masraf kalemleri ve toplam tutar ise bankaya göre değişiklik gösteriyor. Konut kredisi masrafları şu şekilde:
- Faizler ve vergiler,
- Ekspertiz hizmetleri,
- Kredi tahsis ücreti (dosya masrafı),
- İpotek tesis ücreti,
- Konut sigortası,
- Zorunlu deprem (DASK) sigortası,
- Hayat sigortası.
Ev almak isteyenlere son dakika müjdesi! İzmir'de 4 adet konut satılıyor! Bu tarihi kaçırmayın!
Silifke Belediyesi Mersin'de 9 arsa satacak! İhalesi 27 Eylül'de!