03 / 05 / 2024

Hangi evler konut kredisine uygundur?

Hangi evler konut kredisine uygundur?

Kamu ve özel bankalardan konut kredisi almak isteyenler "Hangi evler konut kredisine uygundur?" sorularına yanıt arıyor. İşte konuya ilişkin merak edilen tüm ayrıntılar...



Vatandaşlar kira ödememek ya da yatırım yapmak için ev satın almak istiyor. Ancak bazen bu yatırım için bazen yeterli birikimi olmayabiliyor. Bu durumda da bankalara başvuru yapılıyor.

Bilindiği üzere konut kredisi, satın almak istediğiniz mülkün belirli bir bölümünü karşılıyor. Böylece finansal açıdan zorlanmadan, kira öder gibi ev satın alabiliyorsunuz. Ancak bu noktada peşinat ödemek, yüksek kredi notu ve diğer detaylar son derece önemli etkendir. Peki, hangi evler için konut kredisi alınabiliyor? İşte detaylar...

HANGİ EVLER İÇİN KONUT KREDİSİNE UYGUNDUR?

Hangikredi'de yer alan bilgiye göre, ev kredisi çekmek için ilgili konutun kat mülkiyet tapusu olması gerekiyor. 

Projeden veya inşaattan satın alınan konutlarda ise kat irtifakı tapusu isteniyor. Projeden konut almak istediğinizde bazı detaylara önem vermelisiniz. Bankalar, genellikle yüzde 80’i tamamlanmış yapılar için konut kredisi veriyor. 

Bu durumda vatandaşa büyük sorumluluk düşüyor. İleride sorun yaşamamak amacıyla projeyi yürüten firmanın güvenilirliğine ve evin fiyatını etkileyen unsurlara da dikkat edebilirsiniz.

 Hangi evler konut kredisine uygundur?

KONUT KREDİSİ İÇİN GEREKLİ EVRAKLAR NELER?

Konut kredisi başvurusu onaylandığında bankaya teslim edilmesi gereken belgeler bankadan bankaya değişebilir ancak genel olarak bankalar şu belgeleri istiyor:

Nüfus cüzdanı
İkametgâh belgesi veya adresli fatura
Gelir belgesi
Maaşlı çalışanlar için maaş bordrosu
Şahıs firması sahipleri için vergi levhası, yıl sonu mali verileri, ara dönem mali verileri
Tüzel firma ortakları için ortaklık yapısı teyidine dair firmaya ait ticaret sicil gazetesi/hazirun cetveli, firmaya ait yıl sonu ve güncel mali veriler (bilanço – gelir tablosu veya kurumsal vergi beyannamesi, işletme hesap özeti), firmaya ait vergi levhası
İlave gelir varsa belgeleri
Tapu
Kira geliri varsa tapu veya e-Devlet Tapu Bilgileri Sorgulama ekran görüntüsü
Kira kontratı ve ödeme dekontu
Faiz veya başka bir gelir varsa geliri gösteren belge
Alınacak konuta ait belgeler
Kat mülkiyeti tapusu, kat irtifakı tapusu ve yapı kullanım izin belgesi ya da kat irtifakı tapusu ve inşaat ruhsatının fotokopileri.

İzmir Çiğli'deki o araziye tam 101 milyonluk teklif! 

Bakan Yumaklı'dan çay üreticilerine müjde! Yaş çay alımı ödemeleri 30 Kasım'da hesaplara aktarılıyor!


Geri Dön