Perakende

Hangi market daha ucuz? BİM mi, Tarım Kredi Kooperatifi mi? İşte fiyat listesi

Zincir marketler tartışması dallanıp budaklanıyor. İktidar ortakları ve zincir marketler arasında büyüyen tartışmaya CHP de başka bir yanıyla dahil oldu. CHP'Li vekil özel ve kamu ait iki market arasında fiyat karşılaştırması yaptı. İşte o fiyatlar...Ortaya son derece ilginç bir fark çıktı

CHP'li vekil enflasyonun  sorumlusu olarak gösterilen zincir marketler ile kamuşa ait olan Tarım Kredi Kooperatifleri marketleri arasındaki fiyat farklarını karşılaştırmak için 25 ürünlük bir listeyle her iki marketten de alışveriş yaptı. Ortaya son derece ilginç bir fark çıktı. Peki özel sektöre getirilen suçlamalar kamuya ait market zincirini de kapsayacak mı sorusu gündeme geldi.

 

Hangi market daha ucuz tartışması sürerken CHP Manisa Milletvekili Ahmet Vehbi Bakırlıoğlu, market fiyatlarını karşılaştırarak tartışmaya yeni bir boyut kazandırdı. Zincir marketlerin fiyat artışlarının enflasyonu yükselttiği tartışmasıyla başlayan kavga MHP, BİM, ŞOK arasında derinleşirken Ağrı'da ise market şubelerinin mühürlenmesine kadar gitti.  Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın fiyatları uygun dediği ve diğer zincir marketlerin hizzaya sokulması için fiyatların düşük tutulduğu Tarım Kredi Kooperatifi marketleri gerçekten ucuz mu? piyasada beklenen etkiyi yaratıyor mu? Bu sorunun yanıtını arayan CHP Milletvekili Ahmet Vehbi Bakırlıoğlu, Tarım Kredi marketlerinde ürün fiyatları karşılaştırıldı ve ortaya dikkat çeken sonuçlar çıktı.

ARADAKİ FİYAT FARKI DİKKAT ÇEKTİ

 

Her iki marketten de 25 çeşit temel ihtiyaç ürünü alışverişi yapan CHP Manisa Milletvekili Ahmet Vehbi Bakırlıoğlu iki market arasındaki farkın sadece 20 kuruş olduğunu belirtti. Ürünler arasındaki fiyat farklılıklarının kuruşlarla ifade edilecek kadar birbirine yakın olduğunu dile getiren Bakırlıoğlu, "Madem marketler zam yaparak enflasyonun artmasına neden oluyor, o zaman Tarım Kredi Market neden aynı fiyat politikası uyguluyor? Bu durumda kime inanacağız” sorusunu yöneltti.

CHP’Lİ VEKİL LİSTEYİ PAYLAŞTI

 

Market kavgasının arkasında gizli gündem mi var? İşte Ankara kulislerinde konuşulan o senaryo

Zincir marketlerde kavga büyüyor! ŞOK Marketler'den şok açıklama!

İktidar ve BİM arasındaki kavga borsaya yansıdı, hisseler çakıldı, piyasa değeri eridi

Zincir marketlerle siyaset arasında ipler yay gibi gerildi. MHP'den BİM'in patronuna çok ama çok sert sözler...