Otomobil

Hangisi daha avantajlı? Araba kiralamak mı, yoksa satın almak mı?

Sıfır ve ikinci el otomobil fiyatlarında yaşanan yükseliş araç kiralamayı da gündeme getirmiş oldu. Sıfır otomobil satışlarını canlandırmak isteyen bayiler kampanyalar yaparken, ikinci el piyasasında da fiyatlarda hafif bir gerileme yaşanıyor.

Sıfır ve ikinci el fiyatlarındaki yükselmeler, araç kiralama seçeneğini yeniden gündeme getiriyor. Buna göre, geçtiğimiz sene artışa geçen ve bu sene de yüne artarak devam eden sıfır ve ikinci el otomobil fiyatları, birçok tüketiciyi araç satın almaktan uzaklaştırıyor. Bu durum, galerilerde de satışlarda durgunluğa yol açmaktadır. Sıfır araçlarda ise yaşanan çip krizi ve hammadde fiyatlarındaki yükselişler, ikinci el piyasasına da yansıyor. Yükselen talep ve sınırlı arz, ikinci el fiyatlarında da yukarı yönlü bir baskı olmasını sağlıyor.

FİYATLAR ZİRVEDE 

ekonomim.com'da yer alan habere göre; Geçtiğimiz sene artışa geçen ve bu sene de artarak devam eden sıfır ve ikinci el otomobil fiyatları, birçok tüketiciyi araç satın almaktan uzaklaştırıyor. Bu durum, galerilerde de satışlarda durgunluğa yol açıyor. Sıfır araçlarda yaşanan çip krizi ve hammadde fiyatlarındaki artışlar, ikinci el piyasasına da yansıyor.

ARAÇ KİRALAMA YÜKSELİŞTE

Sıfır ve ikinci el fiyatlarındaki artış, araç kiralama seçeneğini yeniden cazip hale getiriyor. Kısa veya uzun süreli kiralama imkanları sunan firmalar, farklı bütçelere ve ihtiyaçlara uygun araç seçenekleri ile tüketicilere alternatif bir çözümler sunmaktadır. Durum böyle olunca da pek çok kişi parasını faize yatırıp, aylık 27 bin TL’ye aynı otomobili kiralıyor.

FİYATLAR MODELE GÖRE DEĞİŞİKLİL GÖSTERİYOR

Satın almak yerine kiralamayı tercih edenler; 3 aylık, 6 aylık ya da yıllık kiralama yaparken modelden modele de fiyatlar değişiyor. Buna göre uzmanlar "İnsanlar araçlarını satıyorlar. 

Araç kiralamanın avantajları neler?

- Uygun fiyatlar 

Otomobil kiralama firmaları genellikle uygun fiyatlar sunarlar, bu neden ile araç kiralamak genellikle daha ekonomiktir.

- Esneklik sağlaması

Otomobil kiralama size seyahat planlarınıza göre esneklik sağlar. İhtiyacınız olduğu sürece aracı kullanabilir ve ihtiyacınız bittiğinde geri teslim edebilirsiniz.

- Konfor ve rahatlık

Kiralık araçlar genellikle daha yeni ve daha iyi bakımlı olurlar, bu da sürüş deneyiminizi daha konforlu hale getirir.

- Çeşitlilik

Otomobil kiralama firmalarında genellikle çok çeşitli araç seçenekleri bulunur, bu da size ihtiyacınız olan özelliklere sahip bir araç bulma şansınızı artırır.

- Seyahat planınıza uyar

Kiralık araç ile istediğiniz zaman istediğiniz yere gidebilirsiniz, toplu taşıma veya taksi gibi alternatiflerle karşılaşmadan seyahat planınızı gerçekleştirebilirsiniz.

- Sigorta ve acil yardım hizmetleri

Otomobil kiralama firmaları genellikle kapsamlı sigorta ve 7/24 acil yardım hizmetleri sunarlar, böylece seyahat sırasında herhangi bir sorunla karşılaştığınızda destek alabilirsiniz.

Renault Austral 100 bin TL nakit destekle satışta! Sıfır araç alacaklara müjde: Renault Austral 2024 fiyat listesi! 

Renault Austral 100 bin TL nakit destekle satışta! Sıfır araç alacaklara müjde: Renault Austral 2024 fiyat listesi! 

TÜBİTAK BİLGEM 236 personel alacağını duyurdu!

Akaryakıt fiyatları cep yakıyor! 18 Mayıs 2024 benzin, motorin ve LPG güncel fiyatları...