03 / 05 / 2024

Hanifi Araz: Eceabat Yat Limanı uygun konumda!

Hanifi Araz: Eceabat Yat Limanı uygun konumda!

Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası yönetimi, Eceabat Kaymakamı Nurettin Dayan ve Eceabat Belediye Başkanı Adem Ejder’i makamında ziyaret etti ve Odanın Eceabatlı üyeleri ile sorunlarını yerinde dinlemek üzere toplantıda bir araya geldi.



Ziyaretler ve Eceabatlı üyelerle toplantı programına ÇTSO Başkanı Bülend Engin, Başkan Yardımcısı Mert Mildon ile Yönetim Kurulu Üyeleri Güven Barış Yüksel, Hikmet Sezen, Mustafa Kansu, Komite Başkanları Kemal Pazarbaşı, Sevil Ersöz, Ahmet Uslu ile Genel Sekreter Sema Sandal katıldılar. ÇTSO yönetiminin ziyaretleri Eceabat Kaymakamı Nurettin Dayan ile başladı. Nurettin Dayan’ı makamında ziyaret eden ÇTSO yöneticileri, Kaymakam Dayan ile ağırlıklı olarak Eceabat ilçesindeki 100. Yıl hazırlıklarını ele aldılar. Burada bir konuşma yapan ÇTSO Yönetim Kurulu Üyesi Güven, “100. Yıl Çanakkale’miz için çok önemli bir, dönüm noktası niteliğinde bir tarih. Tüm çalışmalarımızda ısrarla 100. Yılı vurgulamalıyız. ÇTSO olarak üzerimize ne düşüyorsa yapmaya, elimizi taşın altına koymaya hazırız. Bu nedenle 100. Yılı milat kabul ediyoruz ve çalışmalarımızı buna göre sürdürüyoruz” dedi.

Eceabat Kaymakamı Nurettin Dayan da, 100. Yıl’da ne yapılacaksa hep birlikte yapılacağını belirterek, “Eceabat’a çok sayıda insan geliyor ve 100. Yıl dolayısıyla gelmeye devam edecek. Ancak, buraya çok sayıda insanın gelmesi mi önemli, yoksa gelenleri bilgilendirerek, nitelik kazandırarak göndermek mi önemli? Yarımadayı bir günde gezerek, anlamak ve bilgilenmek imkansız, o nedenle Eceabat’ta bir gece kalarak tam anlamıyla Çanakkale Ruhu hakkında bilgilenmek, nitelik kazanmak çok daha önemli” dedi.

ÇTSO Yönetim Kurulu, daha sonra Eceabat Belediye Başkanı Adem Ejder’i ziyaret etti.

Ziyaretlerin ardından Eceabatlı üyelerle yemekli toplantıya geçildi. Buradaki toplantıya Çanakkale Vali Yardımcısı Bekir Sıtkı Dağ da katıldı. Toplantıya ÇTSO Başkanı Bülend Engin, Başkan Yardımcısı Mert Mildon ve Yönetim Kurulu Üyeleri Güven Barış Yüksel, Hikmet Sezen, Mustafa Kansu ev sahipliği yaparken, Eceabat Kaymakamı Nurettin Dayan ve Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanı Mehmet Gürkan da yaklaşık 30 Eceabatlı ÇTSO üyesinin yer aldığı toplantıya misafir oldular. ÇTSO Başkanı Bülend Engin, yaptığı açılış konuşmasında, ÇTSO’nun üyelerinin sıkıntılarını yerinde öğrenip, yapabileceklerini yapmaya çalışan bir kurum olma hedefinde olduğunu belirterek, “Bizi seçtiniz, görev verdiniz. Buraya üyelerimizin sorunlarını, sıkıntılarını, yerinde konuşmaya geldik. Bizler sizlerin görevlendirdiği icraatçıyız. Buraya görevlerimizi, ödevlerimizi almaya geldik” dedi.

Daha sonra Eceabatlı üyeler tek tek kendilerini tanıtarak, sorunlarını ve görüşlerini ifade ettiler. Anzac House şirketinden Hanifi Araz, Eceabat’ın 100. Yılla birlikte ivme kazanacağını, doğal güzelliklerinin ve Kilye Koyu’nun gelişimini hızlandıracağını belirterek, Eceabat’a gelenlerin gecelemeden gittiğini, bu konuda turizm yatırımlarının artırılması gerektiğini ifade etti. Araz, ÇTSO’nun Çanakkale’ye Yat Limanı kazandırma çabalarını takdirle izlediklerini ancak projeye çeşitli engeller çıkarıldığını belirterek, “Eceabat da yat limanı için uygun konumdadır. Rüzgar ve deniz trafiği bakımından uygun koylarımız vardır. Yat limanı buraya yapılabilir” dedi.


Vitamin



Geri Dön