30 / 04 / 2024

Harput’a 80 milyon TL’lk diyanet külliyesi!

Harput’a 80 milyon TL’lk diyanet külliyesi!

Elazığ Harput’ta inşa edilmesi planlanan ve yaklaşık iki yıldır projelendirilen “Uluslararası Harput Diyanet Külliyesi” projesi hayata geçiriliyor. Toplam 8 bin 600 metrekarelik alana inşa edilecek külliyenin maliyetinin 80 milyon TL’yi bulması planlanıyor.



Elazığ Harput Diyanet Eğitim Merkezi binasının yıkılarak yerine inşa edilecek Uluslararası Harput Diyanet Külliyesi projesi için Elazığ İl Özel İdaresi tarafından ihale düzenlendi. Projenin maliyeti yaklaşık 80 milyon TL olarak açıklandı. İl Özel İdare Destek Hizmetleri Müdürlüğü'nde yapılan inşaat ihalesini Ziver inşaat kazandı.

Harput’a 80 milyon TL’lk diyanet külliyesi!

Sözcü Gazetesi'nden Deniz Ayhan'ın haberine göre, projeyle ile ilgili AKP MKYK Üyesi ve Elazığ Milletvekili Metin Bulut konu ile ilgili bilgi verdi. Bulut, “Yaklaşık 15 tane firma teklifte bulunmuş, 12 tanesi yeterlilik almış ve bunlardan biri 80 milyon liralık bir fiyat ile Harput Külliyesi’nin ihalesini almıştır. Bu projeyi çok önemsiyor ve yerinin ayrı olduğunu düşünüyoruz. Çünkü Elazığ’ın sosyal kodlarına dokunabilecek düzeyde önemli yatırımlardan bir tanesi. İslami Araştırmalar Merkezi statüsünde hizmet verebilecek, içerisinde 200 kişinin aynı anda konaklayabileceği, Türkiye’nin özendiği imrendiği tesislerden bir tanesi olacak” diye konuştu.

Harput’a 80 milyon TL’lk diyanet külliyesi!

Toplam 8 bin 600 metrekarelik alan üzerinde yükselecek külliyenin içerisinde; kongre merkezi, eğitim binaları, seyir kulesi, İslami Araştırmalar Merkezi, çok amaçlı kütüphane, çok amaçlı konferans salonları, eğitim sınıfları, sosyal alanlar, spor sahası, restoran ve kafe, günlük ortalama 200 kişinin kalacağı yatakhane bulunacak. 

25 bin metrekare inşaat alanı üzerinde yapılacak külliye binasının yapımına bu ay başlanacak, tamamlanma süresi tahmini olarak 900 gün olarak planlanıyor.


Geri Dön