29 / 04 / 2024

Harran'da sit alanı içerisindeki kümbet evleri yıkılıyor

Harran'da sit alanı içerisindeki kümbet evleri yıkılıyor

Tarihi kümbet evleri ile tüm dünyanın ilgisini çeken Şanlıurfa'nın Harran ilçesinde, sit alanı içerisine kaçak olarak yapılan evlerin yıkımına başlandı



Tarihi kümbet evleri ile tüm dünyanın ilgisini çeken Şanlıurfa'nın Harran ilçesinde, sit alanı içerisine kaçak olarak yapılan evlerin yıkımına başlanırken, alanın tamamen insandan arındırılması ve önümüzdeki birkaç yıl içerisinde bölgenin İtalya'nın tarihi kasabası Alberobello gibi cazibe merkezine dönüştürülmesi kararlaştırıldı. Kümbet evlerde yaşayanların,  TOKİ  tarafından SİT alanı dışına inşa edilecek konutlara taşınması planlanırken, MHP'li Harran Belediye Başkanı Mehmet Özyavuz, evlerin insandan arındırılması durumunda korunmasının mümkün olmayacağını savundu.
Radikal

Basında yer alan  diğer haberler;

`Harran'daki kümbet evler boşaltılırsa yıkılır' 
Tarihi kümbet evlerini her yıl binlerce kişinin ziyaret ettiği Şanlıurfa'nın Harran İlçesi'nde sit alanında kaçak yapılan evlerin yıkımına başlandı.

Bölgenin tamamen insandan arındırılması ve butik otel olarak kullanılması kararlaştırıldı. Kümbet evlerde yaşayanların, TOKİ tarafından sit alanı dışına inşa edilecek konutlara taşınması planlanırken, MHP'li Harran Belediye Başkanı Mehmet Özyavuz, evlerin insandan arındırılması durumunda korunmasının mümkün olmayacağını savundu. Özyavuz kümbet evlerin taş ve topraktan yapıldığını belirterek, "Bu evlerin bakımı, onarımı ve koruması yapılmazsa, bir yılda yıkılır" dedi.
Hasan KIRMIZITAŞ-Ömer PINAR/Hürriyet

KÜMBET TARTIŞMASI

Tarihi kümbet evleri dikkat çeken Şanlıurfa'nın Harran İlçesi'nde, sit alanı içerisine kaçak olarak yapılan evlerin yıkımına başlanırken, alanın tamamen insandan arındırılması ve bölgenin İtalya'nın tarihi kasabası Alberobello gibi cazibe merkezine dönüştürülmesi kararlaştırıldı. MHP'li Harran Belediye Başkanı Mehmet Özyavuz, evlerin insandan arındırılması durumunda korunmasının mümkün olmayacağını savundu.
Milliyet

 


Geri Dön