Genel

Harşit Çayı'nı kurtaracak arıtma tesisi için ihaleye çıkılacak!

Gümüşhane Belediye Başkanı Mustafa Canlı, projesi Devlet Planlama Teşkilatına sunulan kanalizasyon arıtma sistemini, enkısa sürede kurmak için çabaladıklarını belirtti....  

Gümüşhane Belediye Başkanı Mustafa Canlı, projesi Devlet Planlama Teşkilatına sunulan kanalizasyon arıtma sistemini, en
kısa sürede kurmak için çabaladıklarını belirtti. Canlı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Gümüşhanenin kanalizasyonlarının Harşit Çayına aktığını ve kirliliğe neden olduğunu ifade edildi.
        
Kanalizasyon arıtma sisteminin kurulacağı 18 dönümlük arsanın, 4 yıl önce İl Milli Emlak Müdürlüğünce belediyeye tahsis edildiğini ifade eden Canlı, sistemin projesinin yapılarak, İller Bankası vasıtasıyla Devlet Planlama Teşkilatına gönderildiğini söyledi. Canlı, tesisin ihalesini bir an önce yapıp, Çevre ve Orman Bakanlığından da destek alarak yap-işlet-devret modeliyle hayata geçirmeyi planladıklarını bildirildi.
        
Harşit Çayında yaşanan balık ölümlerinin, kanalizasyonların yarattığı kirlilikten kaynaklandığı konusuna itiraz etmediklerini kaydeden Canlı, "Kanalizasyonlar Harşit Çayına akıyor. Bu sadece bugünün meselesi de değil. Yıllardır bu sorunu yaşıyoruz. Kanalizasyon arıtma sistemini en kısa sürede kurmak için çabalıyoruz. Umarım çok kısa sürede bu sorunu çözüme kavuştururuz" söyledi.
        
Canlı, Harşit Çayının atılan çöplerden de kirlendiğini belirterek, çaya çöp atanlara 50 lira para cezası uygulamasının devam ettiğini ifade etti.
        
Harşit Çayının zaman zaman Valilik ve Belediye ekiplerince temizlendiğini anlatan Canlı, "Ama bir gün sonra derenin çevresi çöpten geçilmiyor. Burada vatandaşlarımızın bilinçli olması lazım. Bu yöreye hayat veren Harşit Çayını kirletmemeleri gerekiyor. Evlerimizi nasıl temiz tutuyorsak, çevremizi de, Harşit Çayını da temiz tutmalıyız" diye ifade etti.
AA