Kent Haberleri

Harun Baysal Trabzon projelerini anlattı!

Baysal İnşaat Genel Müdürü Harun Baysal, "Şu anda bizim devam eden 1000 dairelik bir projemiz var. Çukurçayır'da, Yalıncak'ta devam eden projemiz var. Her geçen gün yeni projeler üretiyoruz" dedi.

Trabzon'un en önemli inşaat firmalarından biri olan Baysal İnşaat, yaptığı kaliteli sitelerle ev sahiplerinin yüzünü güldürmeye devam ediyor. Müşterilerine ferah bir yaşam vaat eden Baysal İnşaat; içinde yeşil alanları, cafeleri, restoranları bulunan sitelerle, takdir topluyor. 

Müşterilerine uygun ödeme kolaylığı sağlayan Baysal İnşaat'ın yeni yapacağı 1461 Rezidans'ta ise yok yok. Bu projede 14 bin metrekarelik kapalı otoparkın yanı sıra 12 bin metrekare peyzaj alanı, alışveriş merkezleri, cafeler, restoranlar ve bir de okul olacak. Bir aile firması olan-Baysal İnşaat'ın Genel Müdürü Harun Baysal ve Proje Müdürü Sinan Baysal ile Baysal İnşaat'ı ve hedeflerini konuştuk. 

HARUN BAYSAL: KALİTE ARTTI 

Teknolojinin geliştiği gibi inşaat sektörü gelişti. Ürünlerin kalitesi de arttı. Bizim de ürettiğimiz ürünlerin de kalitesi arttı. Kalitenin artmasıyla birlikte maliyetler de artmış oldu. Daha önce biz inşaat birim fiyatını örneğin 500 liraya imal ediyorsak şimdi ise 1000-2000 lira gibi rakamlara çıktı. Yani teknolojinin gelişmesiyle birlikte inşaat sektöründe de maliyetler arttı.

SİNAN BAYSAL: OTOPARK OLMAZSA OLMAZ 

Bundan 10 yıl önce hazır beton olayı yoktu. Şu anda tamamen hazır betona dönüldü. İmalat hızı da arttı. Aynı zamanda devletin getirdiği yapı denetim kanunuyla birlikte denetimler de arttı. Önceden hiçbir denetim yoktu. Şu anda devlet inşaat alanlarını gelip ziyaret ediyor. Hele Büyükşehir olduktan sonra yeni yönetmelikler getirildi. Mesela yüzde 80 kapalı otopark kuralını getirdiler. Sığınak yönetmeliği biraz daha genişledi. Yangın olayına da çok daha dikkat ettiler. Bunlar da haliyle kaliteyi artırıyor. 

YAŞAM KALİTESİ ARTTI 

İnsanlarımız önceden mahalle aralarında tek tip binalarda kalıyorlardı. Ama şu anda daha açık, daha ferah 15 bina mesafeleri olan siteler oluşmaya başladı. Otoparkı, çocuk parkı içinde, marketi sitelerin hemen yamnda. Belki komşuluklar biraz kayboldu ama insanların yaşam standartları da arttı. İnsanlar artık havuzlu evler istiyorlar., özellikle bayanlar için kapalı havuzlar istiyorlar. Vatandaşlar bu tür siteleri de tercih etmeye başladılar. 

AVRUPA STANDARTLARINDA MALZEME KULLANIYORUZ 

Bunun yanında iş sağlığı ve iş güvenliği açısından yeni yapılan düzenlemelerle çalışanlarında sağlık kalitesi de artırıldı. İşçilerimiz önceden elpensiz çalışıyorlardı ama şimdi elpenli çalışmak zorundalar. Yine işçilerimiz çelik tabanlı ayakkabılar da kullanıyorlar. Ayrıca inşaat malzemelerinde de kalite arttı. Artık Avrupa standartlarında malzemeler çıkıyor. Bir de şöyle bir avantaj var. İnşaatın yüzde 90'ı yerli üretim olduğu için bir de milli sermayeye etkisi var.  

EN GÜZEL REKLAM MÜŞTERİDİR 

Müşteri memnuniyetine çok dikkat eden bir firmayız. Biz konutlarımızı, üretirken kendimiz oturacakmış gibi üretiriz. 10 yıl önce teslim ettiğimiz dairelerde bir eksiklik olduğunda müşteriler bizi arıyorlar. Biz onların ihtiyaçlarını elimizden geldiğince gidermeye çalışıyoruz. Bütün müşterilerimize yardımcı olmaya çalışıyoruz. Biz müşterilerimiz çok samimiyiz. Onlar bizi çekinmeden rahatlıkla arayabilirler. Bir de şunu söylemek isterim ki insanın en güzel reklamı müşterisidir. 

1461 ÇUKURÇAYIR BÜYÜK PROJE 

1461 Çukurçayır, Bu bizim üçüncü büyük projemiz. Teslimatını yaptığımız 3 bloğumuz var. Toplamda 10 blok, 286 daire. İçinde marketi, kreşi, çocuk parkları, bay bayan ayrı fitness salonları var. Bunun yanında 1+1, 2+1,3+1, 4+1 seçeneklerimiz var. Dışarıda çok gurbetçi var. 

Biz de şöyle düşündük; gurbetçilerimiz için 1 + 1 düşündük. 2+1'de büyük ev istemeyenler için düşündük. 3+1'de çok istenen bir daire tipi zaten. 4+1'de geniş ailelere yönelik bir daire tipi. Çukurçayır'da çokta talep gördü. Projenin yüzde 70'lik bölümünü de bitirdik. 

1461 REZİDANS'TA YOK YOK 

İkinci projemiz 1461 4 Mevsim. Burada da 4 blok var. Yeni bir projeye daha başlayacağız. Bir diğer projemiz ise 1461 Rezidans. Bu projede de 10 blok 450 dairemiz olacak. Orası biraz daha sosyal anlamda daha nitelikli olacak. 2 tane kapalı havuzumuz olacak; bay-bayan ayrı. Bir tane de açık havuzumuz olacak. Bunun yanında 14 bin metrekarelik kapalı otoparkımız olacak. Bu otoparkta her daireye bir araç düşüyor. Ayrıca bu projemizde de 12 bin metrekare peyzaj alam, alışveriş merkezleri, cafeler, restoranlar ve bir de okul bulunacak. 

HARUN BAYSAL: PROJEMİZ İLK OLACAK 

Kanuni Bulvarı yapıldığı zaman insanların Trabzon'un göbeğinde evleri olacak. Bu yol da bittiği zaman insanlar istedikleri yere buradan kolaylıkla ulaşabilecekler. Yine bu projemizde residansta olacak. Çukurçayır'da bu konsepte şuanda böyle bir proje yok. Kapalı havuzuyla, kapalı otoparkı ile birlikte bu projemiz ilk olacak. Bahçe peyzajlarıyla, yürüyüş yollarıyla, yapay deresiyle birlikte güzel bir proje olacak. Deniz manzarasına gerektirmeyecek şekilde bir proje olacak. Yeşil alanlarıyla birlikte de çok orijinal bir site olacak. 

HEDEF İSTANBUL'A AÇILMAK 

Biz yaklaşık 30 yıllık bir firmayız. Her geçen yıl projelerimiz daha da genişliyor. Daha büyük projeler üretiyoruz. Şu ana kadar şehrimizde 1500'e yakın konut üretmişizdir. Hedefsiz bir firma olmaz. Şu anda bizim devam eden 1000 dairelik bir projemiz var. Çukurçayır'da, Yalıncak'ta devam eden projemiz var. Her geçen gün yeni projeler üretiyoruz. Gelecekle ilgili daha büyük şehirlere giderek oralarlarda büyük projeler yapmak istiyoruz. Bu yönde de çalışmalarımız var. Daha çok İstanbul'da arsa değerlendirmeleri yapıyoruz. Nasipse 2017'de İstanbul'da projeler üreteceğiz.

HEM KALİTELİ HEM UYGUN 

Bizim dairelerimiz hem kaliteli hem de ekonomik yönden uygun. Müşterilerimize ödeme konusunda da esneklik sağlıyoruz. 

Biz burada vatandaşlarımızı bir şekilde ev sahibi yapmak istiyoruz. Genelde müşterilerimiz de genç yeni evli çiftler. Onlara da elimizden gelen kolaylığı sağlamaya çalışıyoruz. Genelde evli çiftlerde çalışan kişiler. Bu çalışan çifte göre taksitlendirmeler yaparak onları ev sahibi yapıyoruz."




Hüseyin TERZİ/ Karedeniz'de Son Nokta