Altın & Gümüş

Has altın nedir? Yatırımcılar bu ayrıntıya dikkat!

Milyonlarca altın yatırımcısı, en iyi altın yatırımının hangisi olduğunu merak ediyor. Yatırımcılar, çeyrek altın, Cumhuriyet altını, tam altın, Ata altın gibi altın çeşitleri arasından yatırım amaçlı hangisi tercih edilmeli? sorusunun cevabını araştırıyor. Peki yatırım için hangi altın tercih e 

Son dönemlerde altın yatırımı yapmak isteyenler tarafından en çok merak edilen soru, hangi altın yatırım için alınmalı? Yatırımcılar tarafından en güvenli liman olarak görülen altın, uzun vadede yatırımcılarının yüzünü güldürmeyi başarıyor.

 

En değerli emtia yatırım aracı olan altın, yatırımcılarına kazandırmaya devam ediyor. Bu noktada yüz binlerce vatandaş altın çeşitleri arasından en çok has altını tecih ediyor. Peki has altın nedir ve neden tercih ediliyor? İşte merak edilenler...

HAS ALTIN NEDİR?

Has altın, içeriğine farklı metallerin karıştırılmadığı saf altına verilen isimdir. Has altının gram fiyatı 24 ayar üzerinden hesaplanmakta.  24 ayar altın çeşitleri has altın olarak piyasada bulunuyor. 24 ayar altın türleri has altın olarak geçiyor. 

 

Has Altının fiyatı da diğer altınlar gibi belirleniyor. Has altın da diğer altınlar da olduğu gibi dünya genelinde yaşanan gelişmelerden, son dakika olaylarından, petrol fiyatlarından, döviz kurundaki dalgalanmalardan etkilenerek şekillenmekte.

Has altın şu dakikalarda 858 liradan işlem görüyor. Son bir yıllık grafiğe göre has altın en yüksek seviyesine 19 Aralık 2021 tarihinde 969,49 lira ile rekor kırmıştır.

Altında sert dalga! Altın fiyatları ne oldu?

Altını olanlar dikkat! Altın fiyatları düşecek mi, yükselecek mi?

Altının onsu 1910 dolar seviyesinde!

Altın fiyatlarında son durum! Çeyrek altın artacak mı?

Gümüşte son dakika hamlesi! Yönünü değiştirdi!

Gümüş bugün kaç lira? 28 Şubat 2022 gümüş fiyatları!