27 / 04 / 2024

Hasan Akgün: Büyükçekmece'yi birlikte kuracağız!

Hasan Akgün: Büyükçekmece'yi birlikte kuracağız!

Hasan Akgün, ilçenin geleceğini ilgilendiren önemli kararların toplumun her katmanının görüşü doğrultusunda alındığının altını çizerek, "Bugüne kadar olduğu ilgi bundan sonrada Büyükçekmece'nin geleceğini birlikte kuracağız" ifadesini kullandı.



Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, ilçenin geleceğini ilgilendiren önemli kararların toplumun her katmanının görüşü doğrultusunda alındığının altını çizerek, "Bugüne kadar olduğu ilgi bundan sonrada Büyükçekmece'nin geleceğini birlikte kuracağız" ifadesini kullandı. 


2015-2019 Büyükçekmece Belediyesi Stratejik Planı'nın sunumu ve değerlendirilmesi toplantısı kapsamında mahalle muhtarları ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle Eser Hotel'de bir araya gelen Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, hayata geçirilen, yapımı devam eden ve hayata geçirilmesi planlanan projeler hakkında bilgiler verdi. 


"Her zaman halkımıza sorduk" 


Yerel demokrasinin en güzel ve en şeffaf halinin Büyükçekmece'de yaşandığına vurgu yapan Başkan Akgün, 5 dönemdir belediye başkanlığı görevini sürdürdüğü Büyükçekmece'de, her zaman halkın görüş ve önerileri doğrultusunda hareket ettiğini ifade ederek; "Önemli karalar ve projelendirme aşamasında, önceliklerin belirlenmesi aşamasında her zaman halkımızın görüş ve önerilerine başvurduk. Halkımızın önerilerini dikkat alarak alacağımız kararlarımızı şekillendirdik" diye konuştu. 


"Yerel demokrasinin gereğidir" 


Demokrasilerde "ben yaptım oldu" anlayışına yer olmadığını bu anlayışın Avrupa Yerel Yönetimler Özerklik Şartı'na da aykırı olduğunu kaydeden Başkan Akgün, şöyle konuştu: "Büyükçekmece'nin geleceğini ilgilendiren Stratejik Plan hazırlanırken mahalle muhtarlarımız ve sivil toplum kuruluşlarımızın görüş ve önerilerini alıyoruz. Bu zaten yerel demokrasinin de bir gereğidir. 


Büyükçekmece'mizin geçmişinde halkımızın, mahalle muhtarlarımızın ve sivil toplum kuruluşlarımızın nasıl rolü var ise geleceğinde de yine onlar olacaktır. Büyükçekmece'nin geleceğini sizlerle birlikte kuracağız." Gündemde önemli konular yer aldı Başkan Dr. Hasan Akgün'ün konuşmasının ardından Büyükçekmece Belediye Başkan Yardımcısı Bayram Ali Üner tarafından, Büyükçekmece Belediyesi'nin 2015-2019 Stratejik Planı'nın sunumu yapıldı. Gün boyunca devam eden toplantının gündeminde Stratejik Plan'ın değerlendirilmesi, Büyükçekmece'de Depreme Hazırlık, Kentsel Dönüşüm Çalışmaları yer aldı. 

Toplantının son bölümünde ise mahalle muhtarları ve sivil toplum kuruluşlarının sorun ve önerileri görüşüldü. 


YurtHaber


Geri Dön