27 / 04 / 2024

Hasan Arat, TOBB Turizm Meclis Başkan Yardımcısı!

Hasan Arat, TOBB Turizm Meclis Başkan Yardımcısı!

TOBB Turizm Meclis Başkan Yardımcılığına  Capital Partners Gayrimenkul Geliştirme Yatırım Anoni şžirketi Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Arat  seçildi...



Türkiye Odalar ve Borsalar  Birliği (TOBB) Türkiye Turizm Meclis Başkanlığına Mesut toprak seçildi.  TOBB Türkiye Turizm Meclisi  toplantısında, başkan ve başkan yardımcılığından oluşan Başkanlık Divanı  seçimleri gerçekleştirildi.

Seçimler sonunda TOBB Türkiye Turizm Meclisi  Başkanlığına Atik Paşa Turizm A.şž. (Four Seasons Hotel) Yönetim Kurulu Başkanı  Mesut Toprak, Başkan Yardımcılıklarına da Capital Partners Gayrimenkul Geliştirme  Yatırım A.şž. Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Arat, Turistik Otelciler, İşletmeciler  ve Yatırımcılar Birliği (TÜROB) Yönetim Kurulu Başkanı Timur Bayındır, Türkiye  Turizm Yatırımcıları Derneği (TTYD) Genel Sekreteri Koray Yetik, Turser Turizm  Servis ve Ticaret A.şž. Genel Müdürü İbrahim Birkan, Belek Yatırımcıları Turizm  Ortak Girişimi A.şž. (BETÜYAB) Yönetim Kurulu Başkanı Cemil Uğurlu, Akfen Holding
A.şž. Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mustafa Keten ile Akkanat Holding Yönetim  Kurulu Başkanı Ali Akkanat seçildi.

Toplantıda meclis üyeleri, TOBB bünyesinde hükümetin ve kamu kurumlarının  görüşlerini dikkate aldığı böyle bir güç varken, turizm konusunda sıfırdan bir  yapı kurmanın gereksiz olduğunu ifade ettiler. TOBB 'un gücünün turizmcilerin  tecrübesi ve sahip oldukları know-how ile birleştirildiğinde, çok büyük  başarılara imza atılabileceği dile getiren üyeler, TOBB 'un uluslararası arenada  söz sahibi olmasının da Meclis çalışmaları için bir avantaj olduğunu belirtti.

DÜNYA TURİZM KONFERANSI 'NI TÜRKİYE 'DE GERçEKLEşžTİRME çABALARI

Toplantıda, Türkiye Turizm Meclisi tarafından yeni dönemde yapılacak çalışmalardan ilkinin, Dünya Turizm Konferansı 'nın 2011 yılında Türkiye 'de  yapılması halinde, bu organizasyonun hazırlıkları, kurgusu ve stratejisinin  belirlenmesi olduğu açıklanırken, söz konusu konferansın Türkiye 'de yapılması  için TOBB tarafından girişimlerde bulunulduğu hatırlatıldı. Konferansın  İstanbul 'da yapılması için Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay 'ın Dünya Turizm  Örgütü 'ne (UNWTO) bir mektup yazarak destek verdiği ifade edildi. Aynı şekilde  UNWTO 'nun 2013 yılında gerçekleştirilecek olan Genel Kurulu 'nun Türkiye 'de  yapılması fikrinin de TOBB tarafından desteklendiğine ve girişimlerde  bulunulduğuna işaret edilirken, konuyla ilgili gelişmelerin yakından takip  edildiği üzerinde durdu.  Meclis üyeleri ayrıca, hükümetten çok büyük beklentilerinin olmadığını,  sadece diğer ülkelerle eşit şartlarda rekabet etmek istediklerini ifade etti.

HAVAYOLU şžİRKETLERİYLE İYİ İLİşžKİLER KURULMALI

Turizm Meclisi üyeleri, vizyon ve stratejinin önemine işaret ederek, bu  strateji içinde ürün çeşitlendirilmesinin artırılması kapsamında kruvaziyer  turizmi, spor organizasyonları, kongreler ve sanatsal faaliyetler gibi alanların  değerlendirilmesini istediler.  Ayrıca, Türkiye Turizm Meclisi ile havayolu şirketleri arasında iyi  ilişkiler kurulmasının gereğine dikkat çeken üyeler, yurtdışı tanıtımlarında ve  reklamlarında havayolu şirketleriyle bilgi alışverişinin sağlanması gerektiğini  vurguladılar.
Toplantıya, TOBB Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Halim Mete ve TOBB  Yönetim Kurulu Üyesi çetin Osman Budak 'da katıldı.

AA


Geri Dön