Hasan Can: Ümraniye İstanbul'un ticaret merkezi haline geldi!
İstanbul'un parlayan yıldızı haline gelen Ümraniye, sosyal belediyecilik yatırımlarıyla da örnek çalışmalara imza attı. Belediye Başkanı Hasan Can, Ümraniye'yi hak ettiği hizmetlerle buluşturmaya devam edeceklerini söyledi.
Ümraniye'nin değişim süreci devam ediyor. 10 yılda yapılan hizmetle, ticaret ve finansta İstanbul'un parlayan yıldızı haline gelen Ümraniye, sosyal belediyecilik yatırımlarıyla da örnek çalışmalara imza attı. Belediye Başkanı Hasan Can, Ümraniye'yi hak ettiği hizmetlerle buluşturmaya devam edeceklerini söyledi.
Hayatın her alanına yaptığı yatırımlarla Ümraniye'yi 10 yılda yaşanılır bir ilçe haline getiren Hasan Can başkanlığındaki Ümraniye Belediyesi, her geçen gün hizmetlerine bir yenisini daha ekilyor. Nikâh Sarayı, Aş Evi, Kültür Merkezleri, Bilgi Evleri, Sağlık Ocakları, Okullar, muhtarlık binaları, Asfalt Fabrikası gibi 200'ün üzerinde kalıcı eser kazandıran Ümraniye Belediyesi, verdiği ruhsat ve inşaat alanı rakamlarıyla Türkiye rekoru kırdı. 2 asfalt fabrikası aralıksız çalıştı. Yollar asfaltlandı, caddeler yenilendi. Ümraniye'nin dört bir yanı parklar ve yeşil alanlarla donatıldı. Klasik belediyecilik hizmetlerinde onlarca yılda yapılamayan hizmetleri 10 yıla sığdırıldı, Ümraniye'nin modern görünümü pekiştirildi. İş merkezleri buraya taşınmaya devam etti, bankalar ardı ardına yeni şubeler açtı. 10 yılda yapılan dev hizmetlerle kabuk değiştiren Ümraniye, değişen vizyonu ve gelişen sosyo-kültürel yapısıyla İstanbul'un yeni cazibe merkezi haline geldi.
ÜMRANİYE YEMYEŞİL
Altyapı ve üstyapı alanında yapılan çalışmalarla Ümraniye'nin çehresi değişti. Ümraniye prestij caddeleri, modern sokak ve kaldırımları, tamamı asfalt yolları ile göz dolduruyor. 2 asfalt fabrikası aralıksız çalışan Ümraniye Belediyesi, ilçenin cadde ve sokaklarını baştan ayağa yeniledi. Sosyal alanların arttırılması ve yeşil alan ve park sayısının arttırılması noktasında da yoğun çaba sarf eden Ümraniye Belediyesi, 10 yılda 230'un üzerinde park yaparak, Ümraniye'deki park sayısını 350'ye çıkardı. Öte yandan Küçüksu Caddesi üzerinde, sosyal donatı ve mesire alanı çalışması başlatan Ümraniye Belediyesi, bu çalışmalar doğrultusunda, Hacegân Ormanı'nı büyük bir Ümraniye Mesire Alanı olarak hizmete açtı.
ÇANAKKALE DESTANI ÇİZGİ SİNEMA OLDU
Bir ilke imza atarak Çanakkale Zaferi'ni çizgi sinema formatında yaptıran Ümraniye Belediyesi, teknik özellikleriyle de büyük beğeni toplayan 'Çanakkale Geçilmez' isimli çizgi sinemayla bu destanı ölümsüzleştirdi. Yurt içi ve yurt dışından milyonlarca kişi tarafından izlenen Çanakkale Geçilmez Çizgi Sineması, örnek bir kültürel hizmet olarak takdir topluyor. Bununla birlikte her yıl binlerce Ümraniyeliyi Çanakkale Şehitlikleri'ni ziyarete götürülüyor.
İMARDA REKORLARIN ADRESİ
Ümraniye Belediyesi, 10 yılda imar alanında büyük atılımlar gerçekleştirdi. Bu süre zarfında nazım imar planları ivedilikle çıkarıldı. Buradaki boş arazilerin ya da üzerinde alt yapıdan yoksun çarpık kentleşmeye yol açan konut sahiplerinin, yeni imar planına uygun bir şekilde yeniden yapılanma çalışmalarına katılmaları sağlandı. Arsa sahipleri bir araya gelerek, sosyal donatıları tam olan pek çok büyük konut projesi hayata geçti. Sürdürülen çalışmalarla Ümraniye'ye olan ilgi her geçen gün artıyor. Ümraniye Belediyesi 2004 yılından itibaren 12 bin 185 ruhsat, 24 milyon 625 bin 203 metrekare inşaat alanı izni verdi.
ARTIK DEV BİR NİKÂH SARAYI VAR
Ümraniye Belediyesi, nikâh sarayı olmayan ilçeye dev bir nikâh sarayları kazandırdı. Ümraniye Belediyesi Nikâh Sarayı, kapasitesi ve sahip olduğu teknik özelliklerle göz dolduruyor. Anadolu yakasının en büyük nikâh salonlarından olan Nikâh Sarayı, 9 bin 746 metrakare kapalı mekâna sahip. Nikâh Sarayı'nın içinde nikâh ile ilgili alışverişlerin yapılabileceği mekânların yanı sıra kültür merkezi ve bir bilgi evi de bulunuyor.
HANIMELİ ÇARŞISI VE KADINLAR İÇİN ATÖLYE
Ümraniye Belediyesi, sosyal yardım projeleri kapsamında hanımların kendi ürettikleri el emeği ürünleri satışa sunabilecekleri Hanımeli Çarşısı'nı hizmete açtı. Çarşıda, satış için 10'ar günlük periyotlarla kullanılabilen 9 metrekare büyüklüğünde bir tanesi ihtiyaç sahibi engelli aileler için hazırlanan, her biri farklı renkte 18 dükkân bulunuyor. Birbirinden farklı el emeği ürünlerin bulunduğu çarşı ziyaretçilerin akınına uğruyor. Ümraniye Belediyesi Kültür Merkezleri'ndeki giyim, makine nakışı, el sanatları, ahşap rölyef, modelistlik, ebru, tezhip, minyatür, resim ve cam süsleme kurslarında, uzman hocalar eşliğinde Ümraniyeliler sanatın tüm inceliklerini görme imkanı buluyor.
ARTIK ÜMRANİYE'NİN BİR MEYDANI VAR
Ümraniye Belediyesi tarafından ilçe merkezinde yapımına başlanan meydan projesi kısa sürede tamamlanarak hayata geçirildi. Eski İGDAŞ binası ve Zübeyde Hanım İlköğretim Okulu'nun deplase edilerek açılan alan Ümraniye Meydanı olarak halkın ortak kullanım alanına dönüştürüldü. Meydanın düzenleme çalışmaları kapsamında ağaçlandırma çalışmalarına da ayrı bir önem verildi. Meydanla rahat bir nefes alan vatandaşlar memnun.
KÜLTÜR MERKEZİ OLMAYAN İLÇEYE 18 KÜLTÜR MERKEZİ
Kültüre yaptığı hizmetleriyle de adından söz ettiren Ümraniye Belediyesi, hiç kültür merkezi bulunmayan ilçeye kültür merkezleri inşa etti. İlk olarak Dudullu Necip Fazıl Kültür ve Eğitim Merkezi'ni tamamlayarak 2005 yılında hizmete kavuşturdu. Aralıksız yapılan yatırımlarla Ümreniye'de kültür merkezi sayısı 18'e yükseldi. Haftanın her günü bu kültür merkezlerinde sinemadan tiyatroya, şiir dinletilerinden konserlere, panellerden sempozyumlara kadar yüzlerce etkinlik, Ümraniyelilerle buluşuyor.
YENİ DÖNEM İÇİN YENİ PROJELER HAZIR
Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, 2004'ten bu yana ilçeye kazandırılan 200'ün üzerindeki kalıcı eserlere yenilerini eklemek için çalışmaların süreceğini söyledi. Belediye Başkanı Hasan Can, yeni dönemde Alemdağ Caddesi Nostaljik Tramvay, çok amaçlı Kongre Merkezi, 29 Mayıs Üniversitesi, Büyük Ulu Camii, Yeni Meydan çalışmaları ve Stadyum gibi birçok prestijli projelere kavuşacağını ifade etti.
DAHA İYİ HİZMET İÇİN YENİ BELEDİYE BİNASI
Atatürk Mahallesi'nde Kaymakamlık Binası'nın yanında inşa edilen Ümraniye Belediyesi Hizmet Binası Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımı ile gerçekleşen açılış ile hizmet vermeye başladı. 32 bin metrekare kullanım alanına sahip olan bina, 3 bloktan oluşuyor.
SANATKARLAR ÇARŞISI FAALİYETTE
Ümraniye Belediyesi'nin yaptırdığı önemli eserlerden biri olan Sanatkarlar Çarşısı, modern mimarisi ve yeni konsepti ile Ümraniyeli vatandaşlara hizmet veriyor. Sanatkarlar Çarşısı'nda, farklı sanatçılara kiralanarak oluşturulan yeni konsept kapsamında, Tezhip, Ebru, Kaligrafi, Müzik Evi, Antika, Minyatür, Çini, Fotoğraf alanında dükkanlar açıldı. Ayrıca bazı dükkanlar, Kütüphane Müdürlüğüne bağlı idari oda, sanat sınıfı, sergi salonu ve kafeterya olarak kullanılıyor.
HALİL İBRAHİM SOFRASI AŞ EVİ
Halil İbrahim Sofrası Aşevi'nde hazırlattığı yemeklerle yardıma muhtaç vatandaşlarının yüzünü güldüren Ümraniye Belediyesi, her gün yaklaşık 700 kişilik yemeği yoksul ve kimsesiz vatandaşların kapısına kadar götürüyor. Bu hizmetler çerçevesinde geçtiğimiz yıl açılışı gerçekleştirilen Halil İbrahim Sofrası Aşevi, ilçede yaşayan yoksulların adeta dayanağı haline geldi. Sosyal etkinlikler kapsamında düzenlediği Gıda Bankacılığı projesi ile ekonomik açıdan durumu iyi olmayan vatandaşların alışveriş yapabileceği gıda ve ihtiyaç malzemelerinin bulunduğu ve sahiplerine ulaştırılacağı 'Sosyal Market'lerin ilkini Ümraniyelilerin hizmetine açtı. Ayrıca 4 'Sosyal Marketler' daha yakın zamanda Ümraniyelilerin hizmetine açılacak.
TANTAVİ SOSYAL TESİSLERİ
Ümraniye Belediyesi, yaptığı sosyal tesisleri ile kalıcı eserlere bir yenisini daha ekledi. Ümraniye Belediyesi tarafından Tantavi Mahallesi'nde yapımı tamamlanan bin metrekarelik alan üzerinde 2 kat olup her bir kat 500 metrekarelik alana sahip olan ve üst katında 220 metrekare açık teras ile seyirlik alanın bulunduğu Tantavi Sosyal Tesisleri Ümraniyelilerin hizmetine açıldı.
Yeni Şafak