25 / 08 / 2024

Hasan Vatan: Yabancı şirketlerin Türkiye'den çekilmesini bekliyoruz!

Hasan Vatan: Yabancı şirketlerin Türkiye'den çekilmesini bekliyoruz!

Tüketici elektroniği zincir mağazaları Vatan Bilgisayar Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Vatan, Best Buy'dan sonra bir yabancı şirketin daha Türkiye pazarından çekileceğini iddia etti



İzmir Balçova mağazası açılışında açıklamada bulunan Hasan Vatan, 'Best Buy'ın gideceğini önceden görmüş ve söylemiştik. şžimdi bir yabancının daha çekilmesini bekliyoruz.' dedi. Bu şirketlerin zarara dayanamayarak piyasadan çekildiğini belirten Vatan, 'Korkunç zarara uğrayarak gidiyorlar. Bir yerde 'dur' diyecekler. Bir mantığı yok. '2-3 sene zarar edilir.' diyorlardı, 3 yıl da geçti hala zarar ediyorlar. Daha Türk insanının ne istediğini tam bilmiyorlar. 'Rafta mal var, müşteri alsın.' diyorlar ama öyle bir dünya yok. Birinin müşteriye anlatması lazım. Bu nedenle biz hala avantajlıyız. Metrekare başına çok eleman çalıştırarak başarıyoruz. Personele 'müşteriyi akraban gibi gör' diyoruz.' diye konuştu.

Best Buy'ın çekileceği söylentileri üzerine birkaç ay önce  İzmir  mağazalarını kiralamak istediklerini söyleyen Vatan, o görüşmede Best Buy yetkililerinin 'Türkiye pazarında büyümeyeceklerini, ancak bu pazardan çekilmeyeceklerini' ifade ederek taleplerini reddettiğini söyledi. Balçova mağazasını kiraladıktan sonra Best Buy'ın çekildiğini belirten Hasan Vatan şunları ifade etti: 'Mağazaları çok iyiydi. Keşke o zaman olumlu cevap verselerdi. Best Buy, Türkiye pazarına girdiğinde bizi satın alma yönünde teklifte bulunmuştu. O zaman henüz küçük olduğumuzu söyleyip 'sonra görüşelim' cevabını vermiştik. Ancak kısmet olmadı.' Vatan, yıl sonuna kadar 1.400 personel alarak 3 bin çalışana ulaşmayı hedeflediklerini söyledi. Halka arz konusunda ise Vatan, 'Nakit sorunumuz yok, hatta fazlamız var. Halka açılmak bu açıdan çok anlamlı değil. Ama halka açılmak moda. Önümüzdeki sene belki gündeme gelebilir.' diye konuştu. 2010'da tüketici elektroniği sektörünün ciroda yüzde 20 büyüdüğünü belirten Vatan, firma olarak ise yüzde 50 büyüdüklerini, karlılığın da buna yakın olduğunu kaydetti. Vatan, Teknosa'nın ardından ikinci sırada olduklarını, Balçova ile 36 mağazaya ulaştıklarını, yıl sonunda 70 mağazaya erişip, ciroda da pazar lideri olmayı hedeflediklerini ifade etti.
Zaman


Geri Dön