Genel

Hasdal kavşağı inşaatı bir türlü bitmiyor!

Yıllardır inşaat çalışmalarının devam ettiği Hasdal Kavşağı'nda trafik düzenlemesinin esamisi okunmuyor. Ne sinyalizasyon, ne başka bir şey... Herkes kafasına göre kavşağa dalıyor, trafik allak bullak oluyor...

Kemerburgaz yolu deyince aklınıza hemen ne geliyor 'Kamyon terörü' değil mi Öyle ya! Bölgedeki hafriyat sahalarına giden kamyonlar yıllardır bu yolda dehşet saçıyor. Haddinden fazla yük taşıyan, son sürat ilerleyen kamyoncular her gün bir faciaya neden oluyor. Denetimler deseniz hep göstermelik. Peki Hasdal yolunun tek derdi kamyonlar mı Ne yazık ki değil... Bu yol, nicedir trafik keşmekeşiyle de meşhur...

GEL DE ÇIK İŞİN İÇİNDEN

Bölgeden geçenler bilir... Uzunca bir süredir Hasdal'da tünel ve bağlantı yolları inşaatı yapılıyor. Ama ne hikmetse bu çalışma bir türlü bitmiyor. Proje nedeniyle yolların daraltılması da ortalığı karıştırıyor. Zaten mevcut kavşakta hiçbir trafik düzenlemesi yok. Kimin nereden geldiği, nereye gittiği hiç belli değil. Kemerburgaz'dan gelip TEM'e çıkanlarla TEM'den ve Alibeyköy yönünden gelenler karşı karşıya kalıyor. Üstüne bir de yol daraltılınca işin içinden çıkmak mümkün olmuyor. Hasdal Kavşağı her daim kilit. Sabah ve akşamları ise çıldırtıcı bir durumda. Kavşak kördüğüme döndüğünden tüm bağlantı yollarında da trafik tıkanıyor. Tabii her gün bu yoldan geçenler sinir harbi yaşıyor.

Hatırlarsanız geçtiğimiz aylarda Hasdal'daki trafik kaosunu gündeme taşımış, bu sorunu enine boyuna ele almıştık. Ne yazık ki kenti yönetenlerden bölgedeki vahim tabloyla ilgili çıt çıkmadı. Tünel ne zaman bitirilecek Neden kavşakta hiçbir düzenleme yok gibi sorular yanıtsız kaldı. Yetkililer sustu ama bölge sakinleri isyan etmeye devam etti. Acil Şikayet Hattı'na bu konuda mesaj yağıyor desek yeridir. Bölge halkı, özellikle son günlerde yolların iyiden iyiye daraltılmasıyla birlikte trafik çilesinin katlandığını söylüyor.

Bakın her gün buradan geçen bir okuyucumuz neler anlatıyor...

MANEVRA EZİYETİ

"Hasdal Kavşağı'ndan geçmek tam bir kâbus... Ne sinyalizasyon var ne de başka bir şey... Herkes kafasına göre gidiyor. Sürücüler aynı anda kavşağa dalınca trafik düğümleniyor. Devasa kamyonlar daracık kavşaktan ancak birkaç manevrayla dönebiliyor. Tabii bu arada araç konvoyu uzayıp gidiyor. Birkaç dakika içinde geçebileceğimiz kavşağı en az yarım saatte aşabiliyoruz. Nasıl oluyor da bunca zamandır çalışmalar bitmiyor En önemlisi de kavşakta neden önlem alınmıyor Hiç değilse bir trafik ekibi görev yapıp düzeni sağlasa. Böyle başıboşluk görülmüş şey değil."

Esra Boğazlıyan / HABERTÜRK