İmar

HASİAD'ın 12 maddelik istek paketinde imar da var!

Kabaali başkanlığındaki Yönetim ve Denetleme Kurulu üyelerinden oluşan Heyet'in geçtiğimiz Cumartesi günü Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş ile gerçekleştirdiği görüşmede 12 maddelik “İstekler Paketi” ön plana çıktı.

HASİAD Yönetimi'nin Büyükşehir ziyaretinde ön plana çıkan konu:

12 MADDELİK İSTEKLER PAKETİ


HASİAD Yönetim Kurulu Başkanı Tahsin KABAALİ başkanlığındaki Yönetim ve Denetleme Kurulu üyelerinden oluşan Heyet'in geçtiğimiz Cumartesi günü Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş ile gerçekleştirdiği görüşmede 12 maddelik “İstekler Paketi” ön plana çıktı.


HASİAD Yönetimi adına yeni Başkan Tahsin Kabaali, BŞB Başkanı Lütfü Savaş'a, iş dünyasının isteklerini içeren bir Dosya sundu. Dosya'da, 12 Maddelik istekler şöyle sıralanıyor:


Belediye çalışmaları ve projelerine katkı sunabileceğimiz koordinasyon köprüsünün kurulması,


Şehrin rahatlaması açısından imara açılmış alanlarının acilen alt yapı ve yollarının açılması,


Şehrin prestij caddelerinin seçilmesi ve bu caddelerin dokuya uygun olarak yenilenmesi,


Şehrin yeniden yapılanması için modern imar uygulamalarının önünün açılması,


Prestij binalar, kuleler ve rezidanslar için bürokraside öncülük yapılması,

 

Atatürk Caddesi'nin çift yön olması konusunun yeniden değerlendirilmesi,


Kaldırım kullanımlarına bir standart getirilmesi,


Turizm konusunda tanıtım faaliyetlerinin ve teleferik projesinin son durumu,


Hafif Raylı Sistem başta olmak üzere, toplu taşıma çalışmaları,


Temiz Asi Nehri için yapılan çalışmalar,


Su fiyatlarında gelinen durum,


Hatayspor konusundaki gelişmeler…


HASİAD Başkanı Tahsin Kabaali, ziyaretle ilgili şu değerlendirmede bulundu:

      “Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü SAVAŞ, öncelikle yeni Yönetim Kurulu'nu tebrik ederek çalışmalarında başarılar diledi. Koordinasyon köprüsünün faydalı olacağını düşündüğünü ve bu konuda talimat vereceğini, altyapı konusundaki çalışmaların süratle devam ettiğini, prestij caddeler ile ilgili bir projelerinin olduğunu ve en yakın zamanda çalışmalara başlayacaklarını, imar planları ile ilgili çok titiz davrandıklarını, Atatürk Caddesi'nin çift yön olması için birkaç kez proje hazırladıklarını, fakat henüz net bir sonuç alamadıklarını, kaldırımlar ile ilgili Avrupa standartlarında çalışmalar yaptıklarını, teleferiğin son aşamada olduğunu ve önümüzdeki günlerde açmayı planladıklarını, turizm konusunda faaliyete giren bir projeleri olduğunu ve bu projenin ilk ayağı yılbaşında yaptıkları etkinlik olduğunu, toplu taşımaya özendirme ile ilgili çalışmalar yaptıklarını ve hafif raylı sistem ile ilgili şuan bir projeleri olmadığını, Asi Nehri'nin temizliği için arıtma tesisinin projesi için ihalenin yapıldığını ve en kısa zamanda çalışmaların başlayacağını, su fiyatlarının çözüm aşamasında olduğunu, Hatayspor konusunda elinden gelenin en iyisini yapacağını belirtti.”



Antakya Gazetesi


Haber Antakya Zafer Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;


Defne Belediye Başkanı Dr. İbrahim Yaman, Hatay Sanayici ve İşadamları Derneği (HASİAD) Yönetimi'ni kabulünde, Hatay'ın, Suriye'deki savaştan ciddi kayıplar yaşadığına dikkat çekerek, eski günlerdeki canlılığın yeniden yaşanabilmesi için savaşın bir an önce sona ermesi gerektiğini söyledi.


Suriye olayları yüzünden Hatay'ın ciddi anlamda ekonomik sorunlar yaşandığını kaydeden Başkan Yaman, “Hatay'da, son yıllarda yapılan etkinlikler ne yazık ki istenilen ve beklenen amaca hizmet etmedi. Bunun neden yeterince hizmet etmediği ortada. Suriye gerçeği, ciddi yaralar oluşturdu. Bu dönemde beklentiye girmek doğru olmasa da, katkı sunmasından çok, gündem oluşturması açısından değerlendirilebilir. Ancak Hatay'ın yeniden atağa geçmesi için, tek kelimeyle, komşumuzdaki kirli savaşın sona ermesi gerekiyor" dedi.


Defne ilçesi ile ilgili çalışmalar hakkında da konuğu HASİAD üyelerine bilgi veren Başkan Yaman, Hatay Büyükşehir Belediyesi'ndeki kuruluş çalışmalarının yavaş gitmesinin ister istemez yeni kurulan Defne'ye de yansıdığını ifade ederek, şunları kaydetti:


 "İmar Planları çalışmalarına start verilmesi sevindirici. İki yılda bitmesi tahmin edilen imar planının uygulama safhasında sorun yaşanmaması için, Defne'deki genel görünüm düşünülerek, imar planlarına altlık oluşturacak imar planı çalışmasına girdik. Hedefimiz, Defne'de dikkat edilecek hususları göstermektir. Kent Bilgi Sistemi'ne geçiş için Veri Toplama ihalesini verdik. İlçemizde tüm işlere sıfırdan başlıyoruz. Bu da zaman zaman vatandaşın beklentilerine yanıt vermeyebiliyor. Haklı yakınmaları da saygı ile karşılıyoruz. Zira altyapımız eski, elektrik hatlarımız eski, ihmal edilmiş bir yerleşim alanı. Bütün bu olumsuzluklara rağmen, Belediye'nin tüm çalışanları canla başla çalışıp, halkımızın beklentilerini karşılamaya çalışmaktadır. Eksiklerimizin bilincindeyiz. Halkımıza söz verdik, sözümüzü yerine getirmek zorundayız" diye konuştu.


HASİAD Başkanı Tahsin Kabaali de, Hatay'ın yeniden yapılandırılması ve gelecekle ilgili kalıcı hizmetler için Hatay lobisini oluşturmaya da başladıklarını ifade ederek, "Kalkınmış illerde uygulanan lobi çalışmalarına benzer bir Hatay Lobisini oluşturmak için, 2 Şubat tarihinde Hatay'ın 10 Milletvekili'ni, Salı günkü grup toplantılarının ardından Ankara'da bir toplantıda bir araya getirmeyi planladık. Bu arada tanıtım amacıyla, Hatay'da bir bienal yapılmasını da fiziksel önerici olarak Sayın Valimize önerdik. Amacımız, Hatay'ın sosyo-ekonomik yapısına destek olmaktır" dedi.


Antakya Zafer Gazetesi


Haber Hatay Asi Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;


Defne Belediye Başkanı Dr. İbrahim Yaman, Hatay Sanayici ve İşadamları Derneği (HASİAD) yönetimini kabulünde, Hatay'ın Suriye'deki savaştan ciddi kayıplar yaşadığına dikkat çekerek, eski günlerde canlılığın yaşanabilmesi için savaşın sona ermesi gerektiğini söyledi. 

Suriye olayları yüzünden Hatay'ın ciddi anlamda ekonomik sorunlar yaşandığını kaydeden Başkan Yaman, "Hatay'da son yıllarda yapılan etkinlikler ne yazık ki istenilen ve beklenen amaca hizmet etmedi. 

Bunun neden yeterince hizmet etmediği ortada. 

Suriye gerçeği ciddi yaralar oluşturdu. Bu dönemde beklentiye girmek doğru olmasa da, katkı sunmasından çok, gündem oluşturması açısından değerlendirilebilir. Ancak Hatay'ın yeniden atağa geçmesi için, tek kelimeyle komşumuzdaki kirli savaşın sona ermesi gerekiyor" dedi. 

İMAR ÇALIŞMALARINA BAŞLANMASI SEVİNDİRİCİ 

Defne ilçesi ile ilgili çalışmalar hakkında da bilgi veren Başkan Yaman, Hatay Büyükşehir Belediyesi'ndeki kuruluş çalışmalarının yavaş gitmesinin ister istemez yeni kurulan Defne'ye de yansıdığını ifade ederek, "İmar Planları çalışmalarına start verilmesi sevindirici. İki yılda bitmesi tahmin edilen imar planının uygulama safhasında sorun yaşanmaması için Defne'deki genel görünüm düşünülerek, imar planlarına altlık oluşturacak imar planı çalışmasına girdik. 

Hedefimiz Defne'de dikkat edilecek hususları göstermektir. Kent Bilgi Sistemine geçiş için Veri Toplama ihalesini verdik. 

İlçemizde tüm işlere sıfırdan başlıyoruz. Bu da zaman zaman vatandaşın beklentilerine yanıt vermeyebiliyor. Haklı yakınmaları da saygı ile karşılıyoruz. Zira altyapımız eski, elektrik hatlarımız eski, ihmal edilmiş bir yerleşim alanı. 

Bütün bu olumsuzluklara rağmen, Belediye'nin tüm çalışanları canla başla çalışıp, halkımızın beklentilerini karşılamaya çalışmaktadır. 

Eksiklerimizin bilincindeyiz. Halkımıza söz verdik, sözümüzü yerine getirmek HASİAD'ın lobi çalışmalarına destek olacağını vurgulayan Defne Belediye Başkanı Dr. İbrahim Yaman: "KİRLİ SAVAŞ BİTMELİ" zorundayız" diye konuştu. 

KABAALİ: HATAY LOBİSİ OLUŞTURULMALI

HASİAD'ın 2016 yılı hedeflerini Başkan Yaman'la paylaşan HASİAD Başkanı Tahsin Kabaali, Hatay'ın yeniden yapılandırılması ve gelecekle ilgili kalıcı hizmetler için Hatay lobisini oluşturmaya da başladıklarını ifade ederek, "Kalkınmış illerde uygulanan lobi çalışmalarına benzer Hatay Lobisini oluşturmak için 2 Şubat tarihinde Hatay'ın 10 milletvekilini, Salı günü grup toplantılarının ardından Ankara'da yapmayı planladık. Bu arada tanıtım amacıyla Hatay'da bienal yapılmasını da fiziksel önerici olarak sayın valimize önerdik. 

Amacımız, Hatay'ın sosyo-ekonomik yapısına destek olmaktır" dedi. 

HASİAD Başkan Vekili Ali Bilir, HASİAD Başkan Yardımcılarından Murat Hayzaran, Nasır Mirioğlu ve M. Kemal Arslanoğlu, HASİAD Genel Sekreteri Mehmet Güçlü, Sayman Gökhan Alkan, Yönetim Kurulu Üyelerinden Mehmet Yıldız, Sami Arıca ve Yusuf Akemoğlu, Denetim Kurulu Üyelerinden Mehmet Güney ve Metin Urhan'ın katılım gösterdiği toplantıda, HASİAD'ın çalışmalarına destek olmaktan onur duyduğunu belirten Defne Belediye Başkanı İbrahim Yaman, her zaman için HASİAD'ın çalışmalarına destek olacağının sözünü de verdi.


Hatay Asi Gazetesi