Yeni Şirketler

Haşim Kılıç arsa takasına ne cevap verdi?

Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç, damadı Mustafa Çubuk'un Ankara Büyükşehir Belediyesi'ne bina verip üç kat değerli arsa almasına yönelik iddiaları eleştirdi.

Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç, damadı Mustafa Çubuk ile ortağı Bülent Sungur'un Ankara Büyükşehir Belediyesi ile karşılıklı emlak değiştirdiklerine ilişkin haberlerle ilgili açıklama yaptı.

"Söz konusu kişilerin varsa bir yanlışlıkları yetkili yerlere bunun hesabını verecek erdeme sahip olduklarına inanıyorum" diyen Kılıç, açıklamasında şöyle dedi: "Takdir edersiniz ki ayrıntılarını bilmediğim, haberimin olmadığı bir konuda bilgi vermem mümkün değildir. Damadım dahil kimsenin ticari faaliyetlerini denetlemek, takip etmek benim görevim olamaz. Söz konusu kişilerin varsa bir yanlışlıkları yetkili yerlere bunun hesabını verecek erdeme sahip olduklarına inanıyorum. Konunun beni ilgilendiren boyutuna gelince, söz konusu haberde ismim açıkça belirtilerek bir siyasi partinin kapatılma davası ile bağlantı kurulmaya çalışılması, çirkinliğin, seviyesizliğin hangi noktaya geldiğini açıkça göstermektedir. Anayasa Mahkemesinde 18 yıldır sürdürdüğüm görev sırasında, siyasi parti kapatma davalarında istikrarlı bir şekilde savunduğumu düşüncelerim kamuoyunca bilinmektedir. Bu vicdani kanaatime çeşitli imalarda bulunularak gölge düşürmek isteyenleri şerefli, namuslu ve sorumlu olmaya davet ediyorum. Seviyesizce yapılan bu saldırılan hangi amaçlarla yapıldığı aziz milletimizce çok iyi bilinmektedir."

`Suç duyurusunda bulunsunlar'

Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç'ın damadı müteahhit Mustafa Çubuk iddialarla ilgili şöyle konuştu: "Ortada bir şey yok. Eğer bir suç var diyorlarsa bu ülkede Cumhuriyet Savcıları var. Gitsin Cumhuriyet savcısına suç duyurusunda bulunsunlar"

'6.5 milyon TL'ye sattım'

Bugünkü değerinin 2 milyon lira olduğu iddia edilen binanın eski sahibi Abdullah Tüze, Çubuk ve arkadaşı Bülent Sungur'a iki yıl önce 6.5 milyon liraya sattığını söyledi. Birlik Mahallesi'deki Moviepol Sineması'nın bulunduğu binayı satan Tüze, "O dönem maddi bir sıkışıklık yaşıyordum. 6.5 milyon TL'ye binayı onlara sattım. Parayı hiç geciktirmediler ve peşin ödediler" dedi.

Ankara Belediyesi: Yıpratma amaçlı

Ankara Büyükşehir Belediyesi de Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç'ın damadı ve ortağının belediye ile takas yaptığına ilişkin haberlerle ilgili açıklama yaptı. Açıklamada, "Alış-verişin, AKP ile ilgili kapatma davası kararından 12 gün önce yapıldığı" iddiasına yönelik yanıtta, "Konuyla ilgili Belediye Meclis kararının 26 Kasım 2007'de alındığı, takas işleminin ise 14 Şubat 2008'de encümen kararıyla gerçekleştiği" ifade edilerek, şöyle denildi: "Büyükşehir Belediyesinin taşınmazları üzerinde Çankaya Belediyesi'nin hacizleri bulunması nedeniyle tapu devri ise 18 Temmuz 2008'de gerçekleşebilmiştir. İşlemin AKP kapatma davası ile özdeşleştirilme çabası, dayanaktan yoksun olup, tamamen siyasi yıpratma amacına yöneliktir. Bu takas işleminde Belediye Meclisi'nin tümünün ve encümenin tümünün haberi varken, bugüne kadar konunun gündeme getirilmemesi, bugün abartılarak verilmesi, tesadüf değildir."
Vatan