08 / 05 / 2024

Hastens yataklar butik projelere satılacak

Hastens yataklar butik projelere satılacak

JP Morgan'da analist Barbaros Ökten ile portföy yöneticisi Aykut Ak para piyasalarını bırakıp yatak işine soyundu



Onların işi parası olana daha fazla kazandırmaktı. Hayatları rakamlar, borsa ekranı, hisse senetleri ile geçti. En sonunda hayalini kurdukları ticarete girmek için iki arkadaş bir araya gelip Türkiye'ye marka getirmeye karar verdiler. JP Morgan'da analistlik yapan Barbaros Ökten ile farklı yatırım şirketlerinde portföy yöneticiliği yapan Aykut Ak İsveç'in 1852'den beri elle üretim yapan yatak markası Hastens'i Türkiye'ye getirdi. Hastens kraliyet markası olarak biliniyor. At yelesi, yün ve pamuk karıştırılarak üretilen yatakların tamamı el dikimi. 180 saat el işçiliği var yatakların üzerinde. İsveç kralının, Putin ve Berlusconi gibi bilinen devlet adamlarının yanı sıra Angelina Jolie, Tom Cruise, Brad Pitt, Raikonen gibi ünlü isimlerin yatak odalarına giren Hastens markasını Türkiye'de büyüteceklerini belirten Aykut Ak, "5 yılda 5 mağaza açacağız. İstanbul'da 3  Ankara  ve Antalya'da da 1 mağaza açmayı planlıyoruz" dedi.

10 BİN EUROYA SATILIYOR
İsveç doğumlu Barbaros Ökten'in öncülüğünde markayı Türkiye'ye getirmeye karar verdiklerini belirten Ak, "500 bin dolarlık yatırım yaptık. Bu yatırım sürecek" dedi. Bir ay önce mağazayı Adressİstanbul'da açtıklarını ve satışların İsveç'teki merkezi şaşırttığını dile getiren Ak, "5'inci kuşağın yönettiği bir aile şirketi Hastens. Markanın Türkiye haklarını satın aldık. Hastens'i İstanbul'da bilen çok fazla insan varmış inanamadık" dedi. Yatakların 3 bin eurodan başlayıp 10 bin euroya kadar çıktığını dile getiren Ak, "Yataklar kişiye özel olarak dikiliyor. Kişinin boyu, vücut ölçülerine göre yataklar dizayn ediliyor" dedi.

Butik projelere Hastens satacak

Markanın kriz sonrası gelişmekte olan ülkelere odaklandığını Hindistan, Çin, Rusya gibi ülkelere yatırım yaptığını dile getiren Ak, Türkiye'nin de bu pazarlardan biri olduğunu, İsveç'teki yöneticilerin Türkiye pazarını çok iyi bildiklerini kaydetti. 38 ülkede faaliyet gösteren markanın 39'uncu ülkesinin Türkiye oduğunu belirten Ak, ilk etapta Bağdat Caddesi ile Etiler-Ulus bölgesinde ikinci mağazayı düşündüklerini söyledi.

TARİHİ OSMANLI EVİNE GİRDİ
Ak, "Hedef kitlemiz üst gelir grubu ama yurtdışında parasını biriktiren işçi de Hastens satın alıyor" dedi. Artık dünyada insanların kendilerine yatırım yaptıklarını bu yüzden de iyi bir uyku sağlayan yatağa, yorgan ve yastığa da para harcadıklarını dile getiren Ak, Türkiye'de de böyle bir trendin etkili olduğunu söyledi. Mağazayı açtıktan hemen sınra Hastens yataklarının tarihi yarımadada renovasyonu yapılan bir Osmanlı evinde kullanıldığını ifade eden Aykut Ak, bundan sonra da butik projelerde yer almayı planladıklarını kaydetti.
Pınar Çelik/Sabah


Geri Dön