28 / 04 / 2024

Hatay Defne'de rezerv alan krizi: Tahliye için 1 gün süre verildi, habersiz yıkım başlatıldı! 

Hatay Defne'de rezerv alan krizi: Tahliye için 1 gün süre verildi, habersiz yıkım başlatıldı! 

Hatay Defne’de orta hasarlı olmasına karşın yıkım kararı verilen konutların tahliye edilmesi için bir günlük süre tanındı. Yıkım için gelen ekip vatandaşların direnmesi üzerine geri gitti. İşte detaylar...



6 Şubat Kahramanmaraş merkezli depremlerin büyük yıkıma neden olduğu  Hatay’ın Antakya ve Defne ilçelerini kapsayan ve kamuoyunda “rezerv yapı alan kararı” şeklinde bilinen 6036 Sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun’a ilişkin sorunlar büyümeye devam ediyor. 

Rezerv alan ilan edilen 207 hektarlık alanın içinde bulunan ve orta hasarlı olmasına karşın yıkım kararı alınan Defne Armutlu Mahallesi Gündüz Caddesi’ndeki 51 ve 71 numaralı binalar için vatandaşlar tarafından yapılan itirazlar kabul edilmedi. Evlerin tahliye edilmesi için bir gün süre tanındı. 

Hatay Defne de rezerv alan krizi: Tahliye için 1 gün süre verildi, habersiz yıkım başlatıldı! 

Cumhuriyet Gazetesi'nden Çağdaş Bayraktar'ın haberine göre; evinin odluğu orta hasarlı binasına yıkım kararına çıkan Kemal Paşa, analiz sonuçlarının kendilerine verilmediğine, ayın 19’unda gece yarısı 23.53’te haberimiz olan tebligat üzerine 1 gün bile beklenmeden, sabah binanın yıkım haberini aldıklarına dikkat çekti. 

Karar üzerine sabah erkenden binanın önüne gidip itiraz edince yıkımın geçici şekilde durdurulduğunun altını çizen Paşa, "Rezerv alan bölgesinde bulunan binalardan alınan karot örneklerinin hepsinin riskli olması tesadüf mü? Bu yanlıştan dönülmesini istiyoruz. Ancak yetkili bulamıyoruz" dedi. 

Hatay Defne de rezerv alan krizi: Tahliye için 1 gün süre verildi, habersiz yıkım başlatıldı! 

Apartman sakinlerinin avukatı ve Hatay Barosu Çevre ve Kent Hukuku Komisyon Başkanı Ecevit Alkan da konu ile ilgili açıklamalarda bulundu. Ecevit Alkan, söz konusu açıklamasında, "Bir gün süre vermek insan haklarına aykırı, zulüm niteliğine sahip bir uygulama. Olay yerinde çalışma sürdüren firma görevlileri ihaleyi Emlak Konut’tan aldıklarını ve söz konusu binaya denk gelecek şekilde bir proje yürütüldüğünü sözlü şekilde beyan ettiler" diye konuştu ve kararda imzası olan kamu görevlileri hakkında suç duyurusunda bulunarak sürecin takipçisi olacaklarını belirtti. 

Bir evin satış süresi Türkiye'de 60 günden 86 güne, İstanbul'da 61 günden 91 güne çıktı!

Hangi hisselerin temettü verimi beklentisi yüksek? İşte o hisseler ve ödeme tarihleri...

Memurlara büyükşehir tazminatı geliyor mu? AK Parti'nin seçim beyannamesinde dikkat çeken 4 madde!

Emlak Konut GYO, Hatay Antakya 1. Etap, 2. Etap, 3. Etap ve 4.Etap deprem konutları için imzalar atıldı! 


Geri Dön