Kent Haberleri

Hatay Havaalanı bu yıl selden etkilenmedi!

Hatay'da etkili olan yoğun yağmurlarda her taraf seller sular içinde kalırken, alınan tedbirlerle Hatay Havaalanı içinde sorun yaşanmadı...

Hatay'da etkili olan yoğun yağmurlarda her taraf seller sular içinde kalırken, alınan tedbirlerle Hatay Havaalanı içinde sorun yaşanmadı. Hatay Havaalanının yapımında büyük emeği geçen siyasetçi Sadullah Ergin'in ve Hatay Valiliğinin çabalarıyla bu yıl havaalanında olumsuz bir olay yaşanmadı


Son yılların en yoğun yağmurların yağdığı Hatay'da ilçe ve mahallelerde oluşan seller, hayatı olumsuz etkiledi. Sel suları birçok yerleşim bölgesinde maddi zararlara yol açtı.


İki yıl önce yağan yağmurlardan etkilenen yerler arasında göze çarpan Hatay Havaalanında alınan tedbirlerle bu yıl sorunlar yaşanmadı. Önceki yıllarda yaygın ve yerel medyada Hatay Havaalanının sular içindeki hali ilimiz açısından olumsuz açıdan kamuoyuna duyurulmuş dolayısıyla prestij kaybı yaşanmıştı.


İlimizin tanınmış İntaş İnşaat firması tarafından özverili çalışmalarla yapılan Hatay Havaalanı inşaatının tamamlanmasında ve hizmete açılmasında büyük emeği geçen eski Adalet Bakanı ve Hatay Milletvekili Sadullah Ergin'in sorunların giderilmesi adına her türlü katkıyı sağlamasıyla bu yıl havaalanını seller sular basmadı.


Gerek önceki dönem Hatay Valisi Mehmet Celalettin Lekesiz, gerekse bu dönemin Valisi Ercan Topaca'nın her türlü tedbirleri almasıyla Hatay Havaalanı bölgesinde herhangi bir sorun yaşanmazken çevrede bulunan şahıslara ait ekili araziler ve tarlaların sular altında kaldığı gözlendi.


Baraj gövdesi şeklinde 13. Km. uzunlukta su geçirmezlik tabakasının oluşturulması, Asi Nehri bağlantılarının yapılması, sulama kanallarının temizlenmesi, çapı çok büyük menfez kanalların yapılmasıyla Hatay Havaalanı, siyasi erk ve yetkililerin aldığı tedbirlerle sel sınavını başarıyla geçti.


Hatay Havaalanını sorunsuz olarak kullanan vatandaşlar, gereken tedbirleri alarak sorunu çözen başta eski Adalet Bakanı ve Hatay Milletvekili Sadullah Ergin olmak üzere, Valilerimize, Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğüne, DHMİ Hatay Müdürlüğüne, İntaş İnşaat firma sahibi Erten Elçi'ye ve emeği geçen herkese teşekkür ettiler.


Hatay Yorum