Ekonomi

Hatay Havalimanı’nın açılışında geri sayım başladı! Hatay Havalimanı uçuşlara ne zaman açılıyor?

Hafta başında peş peşe yaşanan depremlerden ağır hasarlar alarak uçuşlara kapatılan Hatay Havalimanı’nda onarım çalışmaları tüm hızıyla sürüyor. İGA’dan yapılan yazılı açıklamalarda, bu çalışmalarda sona gelindiği belirtildi.Bölgede yaşanan deprem felaketinin ardından ağır hasar gören ve kullanılmaza hale gelen Hatay Havalimanı’nın onarım çalışmalarında sona gelindiği belirtilirken, 12 Şubat Pazar günü itibariyle uçuşlara açılması bekleniyor

Kahramanmaraş’ın Pazarçık ilçesinde 6 Şubat Pazartesi günü peş peşe yaşanan ve toplam 10 şehrimizi etkileyen deprem felaketleri Hatay Havalimanı’nda da hasara yol açmıştı. Bölgede yaşanan deprem felaketinin ardından ağır hasar gören ve kullanılmaza hale gelen Hatay Havalimanı’nın onarım çalışmalarında sona gelindiği belirtilirken, 12 Şubat Pazar günü itibariyle uçuşlara açılması bekleniyor.

Konuya ilişkin yapılan yazılı açıklamada, İGA İstanbul Havalimanı ekipleri tarafından yürütülen Hatay Havalimanı pisti onarım çalışmalarında sona yaklaşıldığı bildirildi. Bölgede yaşanan deprem felaketlerinde ağır bir şekilde hasar gören ve kullanılamayacak duruma gelen havalimanının 24 saat içinde hizmete açılarak, afet bölgesi için bir yaşam koridoruna dönüşmesi bekleniyor.

ONARIM ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR

Hatay Havalimanı, Kahramanmaraş’ın Pazarcık ve Elbistan ilçeleri merkezli 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki deprem felaketlerinde ağır hasar almış ve bu hasarlar nedeniyle kullanılamaz hale gelmişti. İGA tarafından yapılan yazılı açıklamada, hasarlar nedeniyle tüm uçuşların durdurulduğu Hatay Havalimanı pistindeki tahribatın, bölgeye hızla intikal eden İGA ekiplerinin zamanla da yarışarak 72 saat gibi kısa bir zamanda itina ile aralıksız bir şekilde onarım çalışmalarını sürdürdüğü belirtildi.  

Hatay Havalimanı ne zaman uçuşlara açılacak?

HAYATİ BİR ROL ÜSTLENECEK

Hatay Havalimanı’nın afet bölgesine gönderilen lojistik yardımların Hatay ve çevre illerdeki depremzedelere hızla ve etkin bir şekilde ulaştırılmasında hayati bir rol üstlenmesi hedefleniyor. Açıklamada, Hatay Havalimanı’nın, İGA ekiplerinin gerçekleştirdikleri başarılı operasyon sonucunda bölge için adeta bir yaşam koridoruna dönüşmesinin umut edildiği kaydedildi.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Geçen her saniyenin kritik önem teşkil ettiği bu süreçte, 3 gün gibi oldukça kısa sayılabilecek bir zaman içerisinde tamamlanacak olan çalışmalarda artık sona gelindi. Tüm bölgeyi sarsan depremler sonucunda üç kilometrelik pistin 35 ayrı noktasında oluşan parçalanmalar ve yarıklar nedeniyle Hatay Havalimanı ulaşıma kapatılmıştı. Bu noktada da Hatay Havalimanı’nın pistinin öncelikli olan iki kilometrelik bölümündeki çalışmalar 12 Şubat Pazar günü itibarıyla tamamlanarak operasyona hazır hale getirilecek.”

Yazılı açıklamada, böylece pistin uçuşlara açılarak afet bölgelerine çok daha hızlı ve nitelikli bir ulaşım ağı sağlanmasının hedeflendiği belirtildi.