Kent Haberleri

Hatay İskenderun'da kurulan 260 konteynerde yaşam başladı!

Kahramanmaraş merkezli olarak gerçekleşen ve asrın felaketi olarak belirtilen depremlerden etkilenen Hatay'ın İskenderun ilçesinde Arkas Holding tarafından 260 konteynerin kurulumu tamamlandı ve afetzedelere teslim edildi.Konu ile ilgili olarak aktarılan detaylara göre bu kapsamda İskenderun Teknik Üniversitesi Yerleşkesi'nde depremlerden sonra Arkas Holding tarafından AFAD koordinasyonunda inşaat çalışmalarına başlanan toplamda 260 konteynerin kurulumu tamamlandı

Hatay'da büyük yıkıma sebep olan ve asrın felaketi olarak belirtilen 6 Şubat depremlerinden sonra kalıcı konutlar inşa edilinceye kadar afetzedelerin yerleştirileceği konteyner kurulumları da farklı noktalarda hız kesmeden devam ediyor.

Konu ile ilgili olarak aktarılan detaylara göre bu kapsamda İskenderun Teknik Üniversitesi Yerleşkesi'nde depremlerden sonra Arkas Holding tarafından AFAD koordinasyonunda inşaat çalışmalarına başlanan toplamda 260 konteynerin kurulumu tamamlandı.

Paylaşılan detaylara göre, depremzedeleri ağırlamaya başlayan ve toplamda 1.000 kişinin yerleştirildiği Arkas Yaşam Merkezi'nde, oyun parkları, sağlık merkezi, ortak mutfak ve çamaşırhaneler de bulunuyor.

Ayrıca yine verilen bilgiye göre, söz konusu yaşam merkezinde Arkas Spor taraftarının yardımlarıyla toplanan kitapların yer aldığı kütüphane de bulunuyor. Ayrıca 4 yataklı konteynerlerin içinde televizyon, buzdolabı, klima, yemek masası, kanepe ile mutfak ve banyo donanımları da mevcut.

 

Merkezdeki depremzededen Mustafa Kısaoğlu konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada depremlerde Mustafa Kemal Mahallesi'ndeki evinin ağır hasar aldığını söyledi.

Depremlerden sonra çadıra yerleştirildiklerini dile getiren Mustafa Kısaoğlu, şöyle devam etti:
"Şimdi buraya taşındık, sevinçliyiz. Hani konutlarımız gitti ama canlarımız sağ. En büyük sevinç o. Benim 9 torunum, 4 gelinim ve bir kızım var. Çok şükür bizlerde can kaybı yok ancak Antakya'da bir yeğenimizi kaybettik. Şu anda konteyner kentlerde gerçekten büyük bir faaliyet var. Gerçekten yaşanılabilir, konutlardan güvenli, aynı zamanda sıcak."

Adıyaman'da 1342 ailenin kalacağı konteyner kent kuruluyor!

Bedelsiz doğal gaz faturaları yarın kesiliyor! 

Belediye konut, ticaret ve turizm imarlı arsa satacak! Yatırımcılar dikkat!