Kent Haberleri

Hatay Toygarlı'ya köprü yapılacak!

Hatay’ın hizmet yönünden en ihmal edilen eski durumuyla köylerden, bugünün mahallelerinden Toygarlı, uzun süredir beklediği ve hayal ettiği köprüye kavuşuyor.

Toygarlı Mahallesi’nde yapılması tasarlanan köprü ile ilgili görüşlerini açıklayan Defne Belediye Başkanı Dr. İbrahim Yaman, “Halkımızın ihtiyaç hissettiği hizmetleri yapmaya kararlıyız. Vatandaşımız sıkıntı çekmemeli” ifadesini kullandı.


Genişliği 10, uzunluğu da 30 metre düşünülen köprünün yapılacağı noktada incelemelerde bulunan Defne Belediye Başkanı Dr. İbrahim Yaman, Belediye Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, Toygarlı Mahallesi Muhtarı Haşim Özçelik ve Mahalle sakinleriyle detayları görüştü.


Toygarlı Mahallesi’nin ortasından geçen Toygarlı deresi üzerinde yapılması tasarlanan köprünün hizmete girmesiyle Toygarlı Mahallesi’nden, Çınarlı, Hüseyinli, Özengili ve Çökek Mahallelerine geçiş sağlanacak.


Köprünün yapımına ilişkin çalışmaların kısa zamanda tamamlanması için talimat veren Defne Belediye Başkanı Dr. İbrahim Yaman, imar planına göre belirlenmiş yol güzergahının en kısa zamanda yapılacağını ifade ederek, “Mahallenin ortasından geçen Toygarlı deresi üzerinde yaptırılması istenen köprü, iki yakayı birleştirmesinin ötesinde vatandaşın yaşamını kolaylaştırmak adına gerekli ve önemlidir. Köprünün tamamlanmasıyla birlikte vatandaşlarımızın sıkıntılı dönemi sona erecek. Ayrıca, civar mahalleler ile bağlantısı da sağlanmış olacak. Bizim hizmet ilkemiz, vatandaşımızı sıkıntı çekmekten asgari ölçüde kurtarmak ve yaşamını kolaylaştırmaktır” ifadesini kullandı.


Özyurt Gazetesi