Kent Haberleri

Hatay Yoncakaya'da gölet yapımı için temel atıldı!

Hatay Büyükşehir Belediyesi, bu hafta içinde, ayrıca Yayladağı ilçesi Yoncakaya Mahallesi'nde gölet yapımı için temel attı.

Hatay Büyükşehir Belediyesi, Samandağ ilçesine bağlı Tekebaşı, Çöğürlü, Sutaşı, Kuş Alanı, Koyunoğlu ve Yeşilköy Mahallelerini kapsayan içme suyu inşaatının temelini atarken, maliyeti 11 milyon 840 bin TL olan Samandağ Atıksu Arıtma Tesisi'nin açılışını da Çarşamba günü gerçekleştirdi. 


Hatay Büyükşehir Belediyesi, bu hafta içinde, ayrıca Yayladağı ilçesi Yoncakaya Mahallesi'nde gölet yapımı için temel attı. Temeli atan Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, Yayladağı ilçesine yapılacak olan bu göletle birlikte, tarımsal sulamada yaşanan su kaçaklarının önleneceğini, aynı zamanda su sıkıntısı çeken alanlara su temin edilerek, bu yolla yer altı su kaynaklarının koruma altına alınmış olacağını bildirdi. 

Temel atma törenindeki konuşmasında, Büyükşehir Belediyesi'nin adaletli bir şekilde 15 ilçeye siyasi kaygı gütmeden hizmet etmeye devam ettiğini söyleyen BŞB Başkanı Lütfü Savaş, şunları söyledi: "Yeni yapacağımız bu gölet, 500 kişiye ekmek kapısı olacak. Biz, gücümüzü sizden alıyoruz. Bu göietin bereket saçmasını diliyorum. Yayladağı kazanacak, Hatay kazanacak. 


Gölet, homojen toprak dolgulu olup, 76.000 m3 dolgu hacmi, 14 metre yüksekliği sahip olacak ve tamamlandığında 132.000m3 su tutularak 251 dönüm alanın sulanmasını sağlayacak. Büyükşehir sorumluluğunda 10. olma özelliğine sahip olan bu gölet, aynı zamanda temeli atılıp bitirilecek olan ilk gölet olacak. Göietin, 4 ay gibi kısa bir sürede Hatay Büyükşehir Belediyesi, bu hafta içinde 5. büyük projesini uygulamaya sokuyor. 


Salı günü Belen İçme Suyu Projesi'nin temelini atan Hatay Büyükşehir Belediyesi, aynı gün İskenderun-Arsuz Yolu 3 Kavşaklı Alternatif Yol Projesi'nin de temelini atmıştı. İki yatırımı yaklaşık 60 milyon lirayı bulan Hatay Büyükşehir Belediyesi, geçtiğimiz Cuma günü de, Küçük Sanayi Sitesi ile Güzelburç arasındaki, Asi Nehri tamamlanarak halkın hizmetine sunulması planlıyor." 


Antakya Gazetesi