Sektörel

Hatay'a 1.7 milyar dolarlık demir çelik fabrikası kuruluyor!

Hatay'ın Dörtyol İlçesi'ne yapımı devam eden demir çelik fabrikası tam 1.7 milyar dolara mal olacak 

Atakaş Şirketler Grubu ile Rus MMK ortaklığı ile Hatay'ın Dörtyol İlçesi'ne yapımı devam eden demir çelik fabrikası tam 1.7 milyar dolara mal olacak. Bu yıl içinde yapımı bitirilecek fabrika 4 bin kişiye istihdam sağlayacak.

Özince 1.7 milyar dolarlık fabrikayı gezdi

Fabrika için kredi sağlayan Türkiye İş Bankası Genel Müdürü Ersin Özince, Hatay'a gelerek tesisi gezdi. Genel Müdür Yardımcıları Adnan Bali ve Suat İnce'nin eşlik ettiği Özince, Atakaş Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Recep Atakaş ile Genel Müdür Yardımcısı Tuncer Çakıcı'dan bilgi aldı.


Özince, yüzde 90'lık bölümü tamamlanan tesislerin Türkiye'de iftihar edilecek tesisler olduğunu vurgulayarak, "Metalürji sektörünün özellikle katma değeri yüksek ürün üretimine girmesi `kriz' diye bildiğimiz dönemde bu kadar büyük üretim ve istihdam sağlayacak yatırımların yapılması çok memnuniyet verici. Atakaş Grubunu takdir ve şükranla anmamız lazım. Bizim de küçük bir desteğimiz olabildiyse oda bizi mutlu eder. Bu tesis modern teknoloji açıdan bir numara olacak. Bu da bizi çok mutlu etti" dedi.

DÜNYANIN EN MODERN TEKNOLOJİSİ

Yönetim Kurulu Başkanı Recep Atakaş ise yıl içinde tamamlanacak olan fabrikanın dünyanın en modern teknolojisine sahip olacağını belirterek, "Fabrikamızın makinelerini temin ettiğimiz firma, tüm dünyada birçok fabrika kurmuş, fakat hiç birinde böylesine modern teknoloji bizim dışımıza kullanmamış. Bu manada fabrikamız dünyada en modern teknoloji kullanılarak yapılan tek demir çelik fabrikası olacak" diye konuştu.

4 BİN KİŞİYE İŞ

MMK ve Atakaş Şirketler Grubu'nun yüzde 50-50 ortaklıkla 1,7 milyar dolarlık yatırımla kurduğu demir-çelik fabrikası, doğrudan 2 bin 500 kişiye, dolaylı yoldan 4 bin kişiye iş imkanı sağlayacak. Bu, Türkiye'nin özel sektör tarafından demir-çelik alanında sıfırdan ve tek kalemde yapılan en büyük yatırımı özeliği taşıyor. İlk etabı kasım 2009'da hizmete giren ve 500 dönümlük arazi üzerinde kurulması devam eden tesisin, bu yıl tamamlanması hedefleniyor.

Tesis üretime geçtiğinde Türkiye'ye yılda 1-1,5 milyar dolar döviz girdisi sağlayacak.
Hürriyet