28 / 04 / 2024

Hatay'a zeytin ve zeytinyağına dayalı organize sanayi bölgesi kurulacak!

Hatay'a zeytin ve zeytinyağına dayalı organize sanayi bölgesi kurulacak!

Hatay'da Zeytin ve Zeytinyağına Dayalı İhtisas Organize Sanayi Bölgesi kurulacak. Organize Sanayi Hatay Valisi M. Celalettin Lekesiz, Zeytin ve Zeytinyağına Dayalı İhtisas Organize Sanayi Bölgesi kurulması için çalışmaların sürdüğünü söyledi...



Lekesiz, "Zeytincilikte dördüncü, zeytinyağı üretiminde ise üçüncü sırada olan Altınözü Enek bölgesinde Zeytin ve Zeytinyağı'na Dayalı İhtisas Organize Sanayi Bölgesi kurulması için çalışmalar devam ediyor" dedi. Hatay'da Zeytin ve Zeytinyağına Dayalı İhtisas Organize Sanayi Bölgesi kurulacak. Tesisin kurulacağı alanda incelemelerde bulunan Hatay Valisi M. Celalettin Lekesiz konu ile ilgili olarak yaptığı değerlendirmede "Hem istihdamda hem de ilimizin yurt içi gayri safi milli hasılasında zeytin ve zeytinyağı sektörünün önemli bir rolü var. Dolayısı ile burada kurulacak olan zeytin ve zeytinyağına dayalı ihtisas organize sanayi bölgesi bu sektörün çok daha ciddi katma değer üretmesi, markalaşması, ürünün salt zeytin ve zeytinyağı olarak satılması yerine işleme, kahvaltılık olarak hazırlama gibi daha farklı boyutlara taşınmasına katkı yapacak" diye konuştu. 


Titiz çalışmaya devam 


Ortalama bin 500 dekarlık alanda kurulacak olan tesisin bir an önce hayata geçirilmesi gerektiğine dikkat çeken Lekesiz, şöyle devam etti: "Zira bir taraftan ilave yapacağı istihdam bir taraftan da ilimizin zenginliğine ve gücüne katacağı katkı önemli. Bu konuda şu ana kadar gösterilen titiz çalışmalar devam edecek." Vali Lekesiz, konuyla ilgili olarak ilçe kaymakamı başkanlığında bir heyet kurulması, kamulaştırma işlemlerinin başlatılması, imar planının, altyapı projelerinin yapılması ve müteşebbis heyeti kurulmasından önce zeytin üretibirliğinin kurulması talimatını verdi. 


  

İncelemeye katılanlar  

Vali Lekesiz'in incelemelerine Altınözü Kaymakamı Ali Arslantaş, Altınözü Belediye Başka nı M. Cavid Alkan, Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Lokman Yeşilkaya, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Aydın Tüfekçi, İl Deftercileridarı Mustafa Akdemir, Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü Şube Müdürü Sunday Balıkoğlu, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Tarımsal Hizmetler Müdürü Mahmut Uçar, İl Özel İdaresi Emlak İstimlak Müdürü Ekrem Özer ve Hatay Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Lütfü Danahaliloğlu da katıldı. 



Milliyet Güney


Geri Dön