Kent Haberleri

Hatay'da ağır hasarlı binaların yıkımı devam ediyor!

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'ta yaşanan depremlerden etkilenen Hatay'da, ağır hasarlı binaların yıkım işlemleri devam ediyor.Deprem afetinden sonra yıkım kararı verilen Antakya, Defne, Altınözü,  Payas, İskenderun, Samandağ, Kırıkhan ve Reyhanlı ilçelerindeki ağır hasarlı yapılarda çalışmalar sürdürülüyor

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'ta yaşanan depremlerden etkilenen Hatay'da, ağır hasarlı binaların yıkım işlemleri devam ediyor.

Deprem afetinden sonra yıkım kararı verilen Antakya, Defne, Altınözü,  Payas, İskenderun, Samandağ, Kırıkhan ve Reyhanlı ilçelerindeki ağır hasarlı yapılarda çalışmalar sürdürülüyor.

Ekiplerin, çevresinde güvenlik önlemi aldığı konutlar, kontrollü şekilde iş makineleriyle yıkıldı.

Bazı ev sahiplerinin de takip ettiği işlemlerden sonra kamyonlara yüklenen molozlar, enkaz döküm alanlarına taşındı.

Peki, Hatay'a kaç adet deprem konutu yapılacak? İşte detaylar...

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN AÇIKLADI!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, depremden sonra 8 Şubat’ta, müteakiben 20 Şubat’ta Hatay’a geldiklerini hatırlatarak, burada hem depremzede vatandaşlara geçmiş olsun ve taziye dileklerini sunduklarını hem de çalışmaları yerinde inceleyerek gereken talimatları verdiklerini söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Hatay’ın Kırıkhan ilçesinde deprem bölgesindeki incelemelerinden sonra yaptığı açıklamada, “Hasar tespit çalışmaları bitince netleşecek olmakla birlikte, mevcut duruma göre Hatay’da 183 bin konut ve 15 bin köy evi yapmayı planlıyoruz. Kırıkhan’da inşa edeceğimiz konut sayısı ise 15 bin 785’tir. Bölge genelinde inşa edeceğimiz mesken ve köy evi sayısı, 650 bini buluyor" diye ifade etmişti.

İÇİŞLERİ BAKANI ALİ YERLİKAYA DUYURDU!

Öte yandan İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, depremin ardından Hatay'da hasar tespitinin tamamlandığını ifade ederek "Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ve İçişleri Bakanlığın iş birliğiyle Hatay’da yaklaşık olarak 197 bin 248 konut yapılacağını duyurdu.

Bunların 32 bin 715’inin ihalesi yapıldığını söyleyen Bakan Yerlikaya, "Yapım süreci devam ediyor, bunları bir yıl içinde tamamlayıp hak sahiplerimize teslim edeceğiz" dedi.

Bakan Yerlikaya, Hatay'da hak sahibi olabilecek durumdaki vatandaşlar arasından konutları hasarlı olan 152 bin 965 vatandaşa bugüne kadar barınma hizmeti verdiklerini ifade etti.

Toplam 258 bin 889 çadırın dağıtımını ve kurulumunu yaptıklarınına dikkat çeken Bakan Yerlikaya, “130 çadır alanımız mevcut. Bu alanda 52 bin 823 vatandaşımız yaşıyor. Hatay’da 184 konteyner kent planlandı. Bunu 115’inin kurulumu tamamlandı, 28 bin 269 konteynerde 100 bin 142 vatandaşımız yaşıyor" diye belirtti.

MiaPort Concept'te son 1+1 konut 3 milyon 500 bin TL'ye! Hemen teslim!

Bu ay memurlara ne kadar zam yapılacağı belli oldu mu? En düşük memur maaşı ne zaman açıklanacak?