03 / 05 / 2024

Hatay'da ay sonuna kadar 7 bine yakın konut sahiplerine teslim edilecek!

Hatay'da ay sonuna kadar 7 bine yakın konut sahiplerine teslim edilecek!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, asrın felaketi şeklinde nitelendirilen depremlerden sonra Hatay'da yapımına başlanan 45 bin 186 bağımsız bölümün inşasının devam ettiğini, ay sonuna kadar 6 bin 979 evin hak sahiplerine teslim edileceğini dile getirdi.



Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, asrın felaketi şeklinde nitelendirilen depremlerden sonra Hatay'da yapımına başlanan 45 bin 186 bağımsız bölüm ile ilgili önemli açıklamalar yaptı.

Konu ile ilgili olarak paylaşılan bilgilere göre 45 bin 186 bağımsız bölümün inşaat çalışmalarının hız kesmeden devam ettiğini dile getiren Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, ay sonuna kadar 6 bin 979 evin hak sahiplerine teslim edileceğini dile getirdi.

Hatay da ay sonuna kadar 7 bine yakın konut sahiplerine teslim edilecek!

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından konu ile ilgili olarak yapılan açıklamaya göre, 6 Şubat tarihindeki Kahramanmaraş merkezli depremlerden sonra vakit kaybetmeden bölgede yapım çalışmalarına başlanmış olan konut ve köy evlerinin inşası aralıksız olarak devam ediyor. 

Yine söz konusu konu ile ilgili olarak verilen bilgilere göre asrın felaketi şeklinde nitelendirilen depremlerde en çok hasar gören Hatay'da yöresel ve yatay mimariye uygun, mahalle kültürünü yansıtan afet konutları ve köy evleri yapılıyor.

Pek çok kişinin gündeminde yer alan konu ile ilgili olarak paylaşılan bilgilere göre Hatay'ın Kırıkhan ilçesinde 40 bloktan meydana gelen projenin 35'inin betonarme imalatları tamamlandı. Yine paylaşılan detaylara göre ince imalatların sürdüğü konutlarda altyapı çalışmaları da aralıksız olarak sürüyor. Ayrıca yine verilen bilgilere göre söz konusu projenin içinde yaşam alanlarının dışında peyzaj ve çocuk oyun alanları da yer alıyor.

Hatay da ay sonuna kadar 7 bine yakın konut sahiplerine teslim edilecek!

HATAY'I AYAĞA KALDIRMAK BİZİM BOYNUMUZUN BORCU

Konu ile ilgili olarak paylaşılan bilgilere göre Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki resmi sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda, "Hatay'ımızda toplamda 45 bin 186 bağımsız bölümün inşası hız kesmeden devam ediyor. Bu ayın sonuna kadar; 6 bin 219 konut ile 760 köy evi olacak şekilde toplam 6 bin 979 evimizi hak sahibi kardeşlerimize teslim edeceğiz." dedi.

Yine verilen bilgilere göre Hatay Kırıkhan'da deprem konutlarının inşasında son aşamaya geldiklerine değinen Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, yatay ve yöresel mimariye uygun konutlarının anahtar teslimini bu ay gerçekleştireceklerini, Hatay'ı ayağa kaldırmanın boyunlarının borcu olduğunu dile getirdi.

Yeni kentsel dönüşümle yapılaşma artacak mı? TMMOB tek tek açıkladı!

Maketten konut satışına 56.6 milyon TL ceza!

Konut alamayan artık projeye ortak olacak! Proje yatırım fonları nasıl işleyecek? 


Geri Dön