30 / 04 / 2024

Hatay'da çimento fabrikası yapımı durduruldu!

Hatay'da çimento fabrikası yapımı durduruldu!

Hatay İl Çevre ve Orman Müdürlüğü, Hatay'daki son dağ ceylanlarının üreme bölgesine yaptırılmak istenen çimento fabrikasına izin vermeyeceklerini açıkladı



 Türkiye’nin son 150 Hatay dağ ceylanının yaşadığı bölgede kurulmak istenen çimento fabrikası, çevrecilerin yoğun baskısı sonucu durduruldu. Hatay Çevre ve Orman İl Müdürü İbrahim Yüzer, “İncelemelerimiz sırasında, yörenin dağ ceylanları açısından önemini bir kez daha gördük. Bu nedenle, oraya bir tek çivi çakılmasına bile asla izin vermeyiz” dedi. Bir maden firmasının yapmak istediği çimento fabrikasıyla ilgili ÇED süreci durdurulurken bölgeye düzenli yem bırakılmaya başlandı. Ayrıca hayvanların su içmesi için üç havuz yaptırıldı.
Gazella gazella türü Hatay dağ ceylanları, Türkiye’de sadece Hatay’ın Kırıkhan ilçesinde, Suriye sınırına yakın İncirli Köyü’yle askeri bölgede yaşıyor. Sayıları giderek azalan dağ ceylanlarının sayısının 150 kadar olduğu belirlendi.

10 kuruluş birden başvurdu
Yüzer, “10’a yakın çevreci kuruluş başvurarak çimento fabrikasına izin verilmemesi gerektiğini bildirdi. İnceledik. Bir komisyon oluşturuldu. İncirli Köyü muhtarının girişimleriyle vatandaşlarla toplantı yaparak şikâyetleri dinledik” dedi.
Radikal


Geri Dön