Kent Haberleri

Hatay'da enkaz ve yıkım ekipleri 30 mahallede var gücüyle çalışıyor!

Hatay Valiliği'nden açıklama geldi. Antakya ve Defne ilçelerinde acil yıkılması gereken binaların yıkımı ve enkaz kaldırma çalışmaları 30 mahallede devam edecek.  Valilik tarafından yapılan açıklamada, Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından başlatılan çalışmaların yarın Antakya'daki General Şükrü Kanatlı, Küçük Dalyan, Kışlasaray, Ulu Cami, Odabaşı, Sofular, Orhanlı, Şeyh Ali, Kuyulu, Fevzi Paşa, Haraparasi, Aşşağıoba, Saçaklı, Suvatlı, Paşa Köy, Emek, Altınçay, Esentepe, Akevler, Ürgen Paşa, Mansurlu, Kuzeytepe, Bitiren, Tanışma, Üzümdalı ve Defne'deki Sümerler, Dursunlu, Harbiye, Koçoran ve Hancağız mahallelerinde sürdürüleceği belirtildi

Hatay Valiliği'nden bina yıkım ve enkaz kaldırma çalışmaları ile ilgili açıklama geldi. 

Valilik tarafından yapılan açıklamada, Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından başlatılan çalışmaların yarın Antakya'daki General Şükrü Kanatlı, Küçük Dalyan, Kışlasaray, Ulu Cami, Odabaşı, Sofular, Orhanlı, Şeyh Ali, Kuyulu, Fevzi Paşa, Haraparasi, Aşşağıoba, Saçaklı, Suvatlı, Paşa Köy, Emek, Altınçay, Esentepe, Akevler, Ürgen Paşa, Mansurlu, Kuzeytepe, Bitiren, Tanışma, Üzümdalı ve Defne'deki Sümerler, Dursunlu, Harbiye, Koçoran ve Hancağız mahallelerinde sürdürüleceği belirtildi. 

 

Açıklamada, acil yıkılması gereken binaların yıkılacağı ve enkaz kaldırma çalışmalarının yapılacağı ifade edilerek, bina sakinlerinin istemeleri durumunda enkaz kaldırma çalışmalarına eşlik edebilecekleri bildirildi.

3 BİN 122 KONUT İÇİN KOLLAR SIVANDI!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, toplumun her kesimine destek verdiklerini belirterek, depremzedelerin en kısa sürede kalıcı konutlara kavuşması için çalışmalar yaptıklarını vurguladı. Erdoğan,  Hatay'da 3 bin 122 konutun yapımına başladıklarını ifade etti.

Ayrıca Antakya Devlet Hastanesi, İskenderun Devlet Hastanesi, Acil Durum Hastanesi ve Defne Devlet Hastanesi'nin inşasına başladıklarını, bunlara ek olarak Hatay'a en modern teknolojiyle donatılmış 1000 yataklı bir şehir hastanesi kazandıracaklarını sözlerine ekledi.

Erdoğan, Hatay'da toplamda yaklaşık 238 bin konut ve köy evinin inşasını bir yıl içinde tamamlamayı hedeflediklerini belirtirken, daha önce diğer afet bölgelerinde verdikleri sözleri tek tek yerine getirdiklerini ve Hatay'da da aynısını başaracaklarını ifade etti. Son olarak, laf üretenlere karşı milletin gücünü ve kudretini göstereceklerini vurguladı.

"İMAR AFFIYDI FALAN ARTIK DÜŞÜNEMEYİZ"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, imar affı konusunun artık düşünülemez olduğunu vurgulayarak, "Bu konuyu düşünmek bile istemiyoruz, çünkü yaşadığımız deprem felaketinde ne kadar önemli bir mesele olduğunu bir kez daha gördük." dedi.

Kentsel dönüşüm konusunda ise Erdoğan, "Hocalarımızla birlikte çalışıyoruz ve yeni dönemde bu konuya ayrıntılı bir şekilde odaklanarak yasal düzenlemeler yapmak suretiyle bir adım atacağız." ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan son dakika! Deprem bölgelerinde 27 bin 949 konutun inşasına başlandı!
İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden son dakika müjdesi! Bu kişilere 500'er lira verilecek!
Deprem uzmanı Prof. Dr. Okan Tüysüz'den flaş uyarı! Hemen bakın, çok önemli!