Kent Haberleri

Hatay'da Mart ayında 7 bin 726, Nisan-Mayıs aylarında 42 bin 800 konutun inşasına başlanacak!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum yaptığı açıklamada Hatay'da Mart ayında 7 bin 726, Nisan-Mayıs aylarında 42 bin 800 konutun inşasına başlanacağını duyurdu.Burada gazetecilere önemli açıklamalar yapan Bakan Murat Kurum, tüm şehirlerde eş zamanlı hasar tespit ve yeni yapılacak yerlerin çalışmalarının yürütüldüğünü dile getirerek, enkaz kaldırma sürecinde de tüm birimlerle, seferberlik şuuruyla, 24 saat esasına göre sahada olduklarını kaydetti

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Kahramanmaraş ve Hatay depremlerinden sonra ağır hasar gören Hatay'a yaptığı ziyarette havadan ve karadan incelemeler yaptı.

Burada gazetecilere önemli açıklamalar yapan Bakan Murat Kurum, tüm şehirlerde eş zamanlı hasar tespit ve yeni yapılacak yerlerin çalışmalarının yürütüldüğünü dile getirerek, enkaz kaldırma sürecinde de tüm birimlerle, seferberlik şuuruyla, 24 saat esasına göre sahada olduklarını kaydetti.

Açıklamasında 11 şehirde arama-kurtarma çalışmalarının fiilen tamamlandığını dile getiren Murat Kurum, eş zamanlı olarak çadır ve konteyner kentlerin kurulum süreçlerini de yürüttüklerini belirtti.

Yaptığı açıklamada Hatay'da da yeni yerleşim yerlerini, konteyner kent alanlarını, sahadaki çalışmaların hızlandırılması için yapılması gerekenleri hep beraber istişare ettiklerini kaydeden Bakan Murat Kurum, şöyle "Kanaat önderlerimizin, buradaki sanayicilerimizin, vatandaşımızın isteği neyse, o istek doğrultusunda en iyi mimarlarla tasarım başlattık." dedi.

Açıklamasında öncelikle rezerv alanlardaki sağlam zeminlerde konut yapımına başlayacaklarını dile getiren Kurum, "Ulu Cami'mizi, Meclis Binamızı yeniden ayağa kaldıracağız." diyerek, "Buradaki tüm tarihi eserlerimizi de eskisi gibi yeniden canlandıracağız, hayata geçireceğiz." dedi.

"Bugün itibarıyla da 10 bin 12 yeni yuvanın sözleşmelerini imzalamış ve inşaat sürecine başlamış olduk"

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Hatay'da yapılacak yeni konutlara ilişkin olarak da Mart ve nisan aylarında 50 bin konutumuzu öncelikli Hatay'da hem merkezde, hem de ilçelerde yapmak üzere bir planlama yaptıklarını söyledi.

Mart ayı sonuna kadar 14 bin bağımsız bölümün inşa sözleşmesini tamamlamış olacaklarını kaydeden Bakan Murat Kurum, 21 Şubat tarihinde başlattıkları yapım sürecinde bugün itibarıyla da 4 günde 10 bin 12 yeni yuvanın sözleşmelerini imzaladıklarını ve inşaat sürecine başlamış olduklarını söyledi.

Mart ve nisan aylarında 200 bini merkezlerde, 73 bini köylerde olmak üzere 273 binin ihalesini, sözleşme süreçlerini başlattıklarını söyleyen Bakan Murat Kurum,  Nurdağı'nda ve İslahiye'de ilk afet konutlarının yapım sürecinin başladığını belirtti.

Bakan Murat Kurum, İskenderun, Hatay ve Kırıkhan'da, merkez Defne'de afet konut alanlarına ilişkin yerlerin ön çalışmalarını yaptıklarını dile getirerek, ayrıntılı jeolojik etütlerin başladığını söyledi. Toplamda 50 bin 526 konutun inşa sürecini  2 ay içerisinde başlatmış olacaklarını dile getiren Bakan Murat Kurum, Hatay genelinde Mart'ta 7 bin 726 konut, yine nisan-mayıs aylarında da 42 bin 800 konutun inşaatını hem merkezde, hem de depremden hasar gören ilçelerde başlatmış olacaklarını söyledi.

Bakan Kurum, Antakya özeline bakıldığında da 4 bin 250 konut yine nisan-mayıs aylarında da 33 bin 850 konut olmak üzere toplamda 38 bin 100 konutu başlatmış olacaklarını söyledi.