29 / 07 / 2024

Hatay'daki baraj inşaatları 2-3 yılda tamamlanacak!

Hatay'daki baraj inşaatları 2-3 yılda tamamlanacak!

Adalet Bakanı Sadullah Ergin, Türkiye´yi gelişmekte olan ülkeler liginden gelişmiş ülkeler ligine çıkartacaklarını söyledi


SENTEZ MEKANİK 10. YIL DÖNÜMÜNÜ KUTLADI!


Ergin, Hatay´da referandum çalışmaları kapsamında, Türk asıllı Afgan göçmenlerin yaşadığı merkez ilçeye bağlı Ovakent beldesini ziyaret etti. Ergin, burada MHP´den istifa ederek AK Parti´ye geçen Belediye Başkanı Abdülşükür Mert ve vatandaşlarla bir araya geldi.

12 Eylülde yapılacak referandumda siyasi partilere oy verilmeyeceğini, Türkiye´nin geleceğine oy verileceğini ifade eden Ergin, vatandaşlardan, ülkenin çağdaşlaşması, dünyayla buluşması standartlarının yükselmesi için Anayasa değişikliğine "evet" demelerini istedi.

Anayasa değişiklikleriyle gücü milletin eline getirdiklerini, temel hak ve özgürlüklerin geliştiğini ve güçlendiğini söyleyen Ergin, düzenlemelerle çocukların, kadınların ve engellilerin haklarını koruduklarını belirtti.

Ergin, dünyadaki diğer ülkelerle yarışılması gerektiğini vurgulayarak, "Türkiye, Avrupa´da 6, dünyada 17. büyük ekonomi haline geldi ama bu yetmez, bu hedefi yukarılara taşımamız gerekiyor. Türkiye´yi gelişmekte olan ülkeler liginden gelişmiş ülkeler ligine çıkartacağız. Anayasa değişiklik paketi de bu projenin ürünü" dedi.

Ergin, vatandaşları Hatay´da yapılan çalışmalar hakkında da bilgilendirdi. Kentteki baraj inşaatlarının devam ettiğini ve 2-3 yılda tamamlanacağını belirten Ergin, böylece Hatay´ın su sorununun giderileceğini bildirdi.

Türkiye´de yapılan hizmet ve gelişmelerden Ovakent´in da faydalandığını söyleyen Ergin, bu hizmetlerin daha da artacağını belirtti.

Bakan Ergin daha sonra, MHP´den istifa ederek AK Parti´ye geçen Mert´i tebrik ederek rozetini taktı. Ergin, bundan sonra Mert ile birlikte yola devam edeceklerini ifade ederek, katılımı nedeniyle kendisine teşekkür etti.

Ergin, merkeze bağlı Şenköy beldesine giderek, burada da vatandaşlarla sohbet etti. Ergin, vatandaşlardan referandumda "evet" oyu kullanmalarını istedi.

Adalet Bakanı Ergin´in gezisine, Antakya Belediye Başkanı Lütfü Savaş ve AK Parti İl Başkanı Adem Yeşildal da katıldı.
AA


Geri Dön