27 / 04 / 2024

Havalimanlarında otopark ücretlerine zam geldi...

Havalimanlarında otopark ücretlerine zam geldi...

Yakın zamanda uçuşu olanlara kötü haber geldi. Havalimanlarında otopark ücretlerine yeni yıl zammı geldiği duyuruldu. Buna göre, il il güncellenen park fiyatları ile beraber, taşıtlar sokaklara park edilecek gibi gözüküyor. İşte otopark fiyatları ve haberin detayları...



Yeni yıl zamları ile beraber, havalimanı otopark ücretleri de zamlandığı açıklandı. Maaşlara gelen zamlara sevinen tüketiciler zam yağmuru karşısında yutkunamadı. Son gelen zamların ardından havalimanına otomobil park etmek büyük masraflara yol açacak.

HAVALİMANI OTOPARK ÜCRETLERİNE REKOR ZAM

karar.com'da yer alan ve Airporthaber tarafından paylaşılanlara göre, havalimanı otopark ücretlerine dev zam geldi. Özellikle İstanbul'da otopark ücreti yüzde 148 oranında zamlanarak rekor seviyede zam uygulanmış oldu. Sadece 1 ay boyunca süren abonman otopark ücreti 1.392 Türk Lirası'n'dan 3.455 Türk Lirası'na kadar yükseliş gösterdiği kaydedildi. 

Havalimanlarında otopark ücretlerine zam geldi...

OTOPARK FİYATLARI ZAMLANDI

Zamlı otopark tarifeler, Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) kapsamında ihale edilen Kamu Özel İşbirliği (KÖİ) Projelerinde yer alan Havalimanı - Terminal işletmeleri gibi tüm havalimanlarında zamların uygulanacağı ifade edildi. Zam sonrasında İstanbul Havalimanı'nda otomobiller için 1 saatlik kapalı otopark ücreti 90 TL'ye çıktı.

Saatlik ödeme Antalya Havalimanı için 50 TL,  İzmir  Adnan Menderes Havalimanı için 60 Türk Lirası ve  Ankara  Esenboğa Havalimanı için 65 TL'ye yükseldi. Zonguldak Çaycuma, Gazipaşa Alanya ve Havalimanlarında ise bir saatlik ücret 25 Türk Lirası'na kadar yükseldiği belirtildi.

VATANDAŞ ZAMLARA TEPKİLİ

İstanbul'da 24 TL zamlanan kapalı otopark ücreti 90 TL olurken, açık otopark ücreti ise 18 TL zamlanarak 70 Türk Lirası'na yükseliş gösterdi. Buna göre, havalimanı çalışanları ve yakın zamanda uçuşu olanlar bu zamlara büyük tepkiler gösterdi.

İSTANBUL HAVALİMANI'NDA KAÇ PİST VAR?

İstanbul'da, Pistler. Havalimanına ait büyük uçakların iniş ve kalkışlarına uygun 3,5–4 km uzunluğunda Karadeniz'e dik olan 5 pist ve Karadeniz'e paralel uzanan 1 pist olmak üzere toplam 6 pist bulunuyor. Bu pistler sayesinde F kodlu en büyük yolcu uçakları Airbus A380 ve Boeing 747-8 alana iniş yapabiliyor.

Sabiha Gökçen Havalimanı'nın 2. pisti açıldı! Hava trafik kapasitesi en az 2 katına çıkacak!

Sabiha Gökçen Havalimanı IC Holding’e mi satılıyor?

Bakan Uraloğlu: Hedefimiz Hatay Havalimanı'ndaki çalışmaları 2025 yılında tamamlamak!


Geri Dön