30 / 04 / 2024

Hayaletli olduğuna inanılan Almanya'daki Hohenzollern Kalesi!

Hayaletli olduğuna inanılan Almanya'daki Hohenzollern Kalesi!

Almanya'daki Hohenzollern Kalesi'nin ziyaretçiler tarafından hayaletli olduğuna inanılıyor.Ancak hayaletin çıkardığına inanılan sesin, dar yeraltı koridorlarında hava hareketinden olduğu belirtiliyor.



Hohenzollern Kalesi, Almanya'nın Baden-Württemberg Eyaleti sınırlarındaki kendi ismindeki bir dağın zirvesinde yer alıyor. Stuttgart'ın 50 km. güneyindeki bu büyük kaleden yazılı kaynaklar ilk kez 1267'de bahsediyor.

Hayaletli olduğuna inanılan Almanya daki Hohenzollern Kalesi!

Sözcü Gazetesi'nde yer alan habere göre, arkeologlar, kalenin yaklaşık 200 yıl önce inşa edildiğini öngörüyor. Savunma sistemi, 18. yüzyıla kadar önemli stratejik önemde olan kale yıllar içinde çeşitli tamirlerden geçmiş.Hatta 1423 yılında bir saldırıda tamamen yıkıldıktan sonra 1454 yılında daha görkemli bir şekilde tekrar yapılmış. Son büyük yeniden inşaatı 19. yüzyılın ortalarında gerçekleştirilen kale, Prusya Kralı Frederick William IV tarafından yönetildi. Hohenzollern Kalesi, Prusya Kraliyetinden Prens Wilhelm ve ailesinin eviydi. Kale, Prusya'nın tarihini anlatan en değerli eserlerin bulunduğu yer olarak da biliniyor.
Kalede II. William'ın tacı, Büyük Frederick'in kişisel eşyalarının koleksiyonu, tablolar ve döneme ait çok sayıda eşya özenle korunmakta.

Hayaletli olduğuna inanılan Almanya daki Hohenzollern Kalesi!

Hohenzollern Kalesi, deniz seviyesinden 855 metre yükseklikte konumlandığından, ziyaretçileri sadece tarihi eserleri görmekle kalmıyor, muhteşem manzara panoramalarından da keyif alıyor. Mistik hikayelere ilgi duyan ziyaretçilerin ilgisini en çok kalenin antik yeraltı tonozu çekiyor.Bunda bölgedekilerin, kalenin hayaletli olduğuna ve bu hayaletin de yeraltı tonozunda yaşadığına yönelik hikayelerinin etkisi büyük. Ancak hayaletin çıkardığına inanılan sesin, dar yeraltı koridorlarında hava hareketinden olduğu belirtiliyor.Ücretli olan kale ziyaretleri için iki ayrı fiyatlandırma var. Kalenin iç mekanlarını gezmeden ziyaret için büyükler 7, küçükler ise 5 Euro ödüyor.Şayet kale içindeki odaları da gezmeyi düşünüyorsanız yetişkinler 12 Euro, çocuklar 6 Euro ödemek zorunda.
Yıl boyunca, kültürel etkinliklerin gerçekleştiği kalede, yaz aylarında bir açıkhava sineması bile kuruluyor.

Hayaletli olduğuna inanılan Almanya daki Hohenzollern Kalesi!

Hayaletli olduğuna inanılan Almanya daki Hohenzollern Kalesi!


Geri Dön