Genel

Hayat Kimya Kocaeli'de 2 yeni tesis açtı!

Hayat Kimya Kocaeli'de 2 yeni tesis açtı. 600 kişiye istihdam sağlayacak tesislerin değeri 800 milyon TL.

Hayat Kimya, Kocaeli kampüsüne eklediği 800 milyon TL değeriyle 600 kişiye istihdam sağlayan iki yeni tesis yatırımının açılışını T.C. Milli Savunma Bakanı Fikri Işık’ın katılımıyla gerçekleştirdi. Bebek bezinin olmazsa olmaz ‘’non-woven’’ tekstili ve tüm ürünlerinin ambalajını üreten tesisin yanı sıra Avrupa’nın en büyük otomatik deposunu bünyesine katan Hayat Kimya, hızlı tüketim sektöründe bu kapsamda uçtan uca üretim yapan ilk ve tek şirket oldu.


Hızlı tüketim sektöründe 30. yılında Hayat Kimya, Kocaeli’ne, ilk adımını attığı günden bu yana toplam 2.7 milyar TL yatırım yaparak 2.250 kişiye istihdam sağlıyor. Açılışını yaptığı 800 milyon TL değerindeki yeni yatırımlarıyla 600 kişiye ek istihdam sağlayarak büyümeye devam ediyor.


Ev bakım, hijyen ve temizlik kağıtları kategorilerinde Bingo, Molfix, Molped, Papia ve Familia gibi bilinen toplam 12 markasını, Cezayir’den İran’a, Mısır’dan Rusya’ya pek çok farklı coğrafyada üretiyor ve 100’e yakın ülkeye ihraç ediyor. Hayat Kimya, ihracat kapasitesiyle Türkiye’nin en büyük 51. ihracatçısı ve en büyük 45. sanayi şirketi konumunda.


Türkiye’nin ilk hipoalerjenik bebek deterjanını, ilk çift taraflı yumuşak tuvalet kağıdını Kocaeli’ndeki üretim kampüsünden, Madagaskar’dan Kenya’ya, Gana’dan Kazakistan’a kadar dünyada milyonlarca eve ulaştıran Hayat Kimya, hem Türkiye’de, hem de dünyada sınırları aşan başarılar elde etti. İran’da Molfix ile üst üste 3 senedir lider bebek bezi olmasının yanı sıra “En Çok Tercih Edilen Bebek Bezi Markası” seçilirken, Nijerya’da “Afrika’nın En İyi Bezi” ilan edildi.


Hızlı Tüketim Sektöründe İLK ve TEK: Kapsamlı “Uçtan Uca Üretim”

Hayat Kimya, ev bakım, hijyen ve temizlik kağıtları üretim tesisleri bulunan Kocaeli’ndeki dev kampüsüne yaptığı 2 yeni yatırımın açılış törenini, T.C. Mili Savunma Bakanı Fikri Işık’ın katılımıyla gerçekleştirdi.


Non-woven ve Ambalaj üretimi yapan yeni tesiste, bebek ve yetişkin bezi ile hijyenik pedlerde kullanılan, dokumasız, örgüsüz, hava geçiren çok özel bir kumaş olan Non-woven üretiliyor. Dokunmadan ve örülmeden, son teknoloji ile oluşturulan bu özel kumaş, Molfix bezler, Molped hijyenik pedler, Joly yetişkin bezleri için özel ölçülerde kesiliyor. Aynı tesiste, Bingo’dan Molfix’e, Molped’den Papia’ya kadar 12 markasının tüm esnek ambalajlarını kendi bünyesinde üretiyor. Ambalajların renk çeşitliliğinden, baskılarına kadar tüm farklı uzmanlık gerektiren iş alanlarını tek çatı altında toplayarak, uçtan uca entegrasyonda derinlemesine birikim elde ediyor. Özellikle hijyen kategorisinde, bebek bezlerinde hammaddenin özel kumaş hale getirilmesinden, tüm ürün ambalajlarının üretilmesine kadar geniş kapsamda “uçtan uca entegrasyonu” Türkiye’de ilk kez Hayat Kimya gerçekleştiriyor.


Hayat Kimya İcra Kurulu Başkanı Avni Kiğılı, “Bu yatırımlarla, farklı coğrafyalarda tüketici ihtiyaçlarına daha hızlı, daha fazla çeşitlilikle cevap verebilecek esneklik kazandık, markalarımızın dünya çapında rekabet gücünü arttırıyoruz. Ürettiğimiz non-woven ve ambalajın yüzde 50’sini ihraç ediyoruz. Katma değerli operasyon verimliliğiyle bizi ayrıştıran bu 2 önemli tesis, sürdürülebilir büyümemizin teminatında büyük rol oynuyor.” dedi.


Avrupa’nın En Büyük Tam Otomatik Deposu, yüzde 75 alan verimliliği sayesinde 11 futbol sahasını dolduracak ürünü 4 futbol sahasına sığdırıyor

Tam Otomatik Depo’nun, 27 bin metrekare kapalı alanda, 12.600 metrekare depolama ve 14.500 metrekare operasyon alanı bulunuyor.Dikey mimariye sahip depo konvansiyonel depolara göre %75 alan verimliliği sağlıyor. İleri otomasyon teknolojisiyle birim alanda daha fazla ürün depolanabiliyor: Yaklaşık 11 futbol sahasını dolduracak ürün, 4 futbol sahası genişliğindeki alana depolanıyor. Ayrıca, depodaki yüksek teknoloji, düşük oksijen seviyesiyle, herhangi bir depoda yaşanabilecek yangın riskini minimum seviyeye indiriyor. Tam Otomatik Depo’nun ileri teknolojileriyle tek seferde doğru ve daha hızlı tedarik gücü artan Hayat Kimya, müşteri memnuniyetini yüzde 98’lere çıkartıp, aynı kampüste üretim ve depolama verimliliği sayesinde karbon ayak izini her sene yılda 200 ton azaltıyor.

Hayat Kimya İcra Kurulu Başkanı Avni Kiğılı, “Hızlı tüketim sektöründe, bu kapsamdaki entegre üretim sisteminin, Türkiye’ye ilk defa Hayat Kimya ile kazandırılmasından büyük onur duyuyorum. Hayat Kimya’nın 30. yılında, memleketimizin birikimine katkı sağlayacak yatırımlarımıza hız kesmeden devam ediyoruz.” dedi.


Haber Vatan'da şu şekilde yer aldı


Kocaeli’nin Başiskele İlçesi’nde Hayat Kimya’nın 800 milyon TL’ye mal olan non-woven ve esnek ambalaj tam otomatik depo tesislerinin açılışı Milli Savunma Bakanı Fikri Işık’ın katılımıyla gerçekleşti. Kocaeli’ne ilk adımını attığı günden bu yana toplam 2.7 milyar TL yatırım yaparak 2 bin 250 kişiye istihdam sağlayan Hayat Kimya, yeni yatırımlarıyla 600 kişiye daha iş imkanı sundu.


100 ülkeye ihracat

Bebek bezinde kullanılan non-woven tekstili ve tüm ürünlerinin ambalajını üreten tesisin yanı sıra Avrupa’nın en büyük otomatik deposunu bünyesine katan Hayat Kimya, hızlı tüketim sektöründe bu kapsamda uçtan uca üretim yapan ilk ve tek şirket oldu. Ev bakım, hijyen ve temizlik kağıtları kategorilerinde Bingo, Molfix, Molped, Papia ve Familia gibi bilinen toplam 12 markasını, Cezayir’den İran’a, Mısır’dan Rusya’ya pek çok farklı coğrafyada üretiyor ve 100’e yakın ülkeye ihraç ediyor. Bakan Işık açılışta yaptığı konuşmada, “Cesaretinden dolayı, Türkiye sevdasından dolayı, Türk insanına hizmet etmenin haklı gururunu yaşamasından dolayı Kiğılı ailesinin değerli büyüğüne ve icranın başında olan değerli kardeşime gönülden teşekkür ediyorum. 800 milyon liralık bir yatırım ve 600 kişilik istihdam her babayiğidin harcı değil. Bu sayede 600 insan evine mutlu dönecek. 600 insan çoluk çocuğuyla daha rahat bir hayat sürecek. Hem bu insanların, hem de Kocaeli’ndeki insanların hayatına yardımcı olacak” dedi.


‘Ülkemize güveniyoruz’

Tesislerle 600 kişiye istihdam sağladıklarını söyleyen Hayat Kimya İcra Kurulu Başkanı Avni Kiğılı da şunları söyledi: “Toplam 800 milyon TL değerindeki bu iki yatırımımızla, şirketimize ve memleketimize benzeri görülmemiş bir teknoloji kazandırdık. Burada oluşturulan yeni iş sahalarıyla, 600 kişiye istihdam sağladık. Bu tesislerde üretilen yarı mamul ve ambalajın yüzde 50’sini ihraç ediyoruz. Ülkemize inanıyor ve güveniyoruz. Memleketimizin birikimine katkı sağlayacak yatırımlarımıza devam ediyoruz.”


Vatan