02 / 05 / 2024

Hayatı Kolaylaştıran Üst Geçitler Projesi hazır!

Hayatı Kolaylaştıran Üst Geçitler Projesi hazır!

Üstünde alışveriş merkezi olan üst geçit projesi hazır durumda. Projenin mimarlığını Çetin Ateş yaptı



Noya Group Yönetim Kurulu Başkanı ve projenin mimarı Çetin Ateş, 'Hayatı Kolaylaştıran Üst Geçitler Projesi'nin, devlete, belediyelere yük olan ve sadece karşıdan karşıya geçmek için kullanılan 2-3 metre genişliğindeki üst geçitleri genişleterek, içinden ihtiyaçlara cevap verecek sosyal alanlar barındıran ve gelir getiren üst geçitlere dönüştürülebileceğini söyledi.


Çetin Ateş, Kızılay'ın projeye Türkiye çapında destek verdiğini, anlaşma kapsamında elde edilecek gelirin yüzde 10'unun da Kızılay'a aktarılacağını söyledi. Ateş, toplu taşımayı geniş üst geçitlere konulacak asansör veya rampalar yoluyla yaşlı ve özürlülerin de kullanılabileceğini kaydederek, 'Benzer projeler Avrupa'da var, Japonya'da var. Japonlar gökdelenin ikinci katından yol geçirmişler. Bizde neden olmasın' diye konuştu.


Seyrantepe stadına 15 dakikada metro ile gelenlerin stada geçemediklerini belirten Ateş, 'Oraya bir kat atılsa, üzerine de ticari üniteler konulsa, yeşil alanlar, sosyal alanlar eklense sorun çözülür. Aynı şekilde Mecidiyeköy'deki köprünün olduğu alanı çarşı-pazara, sosyal alanlara dönüştürerek Mecidiyeköy'le Cevahir'i birleştirebiliyoruz.' diye konuştu.


Kaynak: Sözcü


Geri Dön