Kent Haberleri

Hayrabolu Katlı Yeraltı Otoparkı ihale aşamasında!

Tekirdağ'ın prestij projelerinden biri olmaya aday Hayrabolu'da yapılacak olan Katlı Yeraltı Otoparkı ve Peyzaj Düzenleme Projesi hayata geçirilecek.


Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanlığı, kurulduğu günden bu yana tüm çalışmalarında halkımızın; güvenli, hızlı, ekonomik ve konforlu bir ulaşım sistemi içerisinde seyahat etmelerini sağlamayı amaçlıyor.  Daire başkanlığının ulaşım stratejisi genel olarak; Vatandaşların güvenli, hızlı, ekonomik ve konforlu toplu taşıma hizmetinden yararlanmasının sağlanması, Ulaşım stratejilerinin geliştirilmesi ve ulaşım alt yapısının planlanması, Ticari taşımacılığın bir düzen içinde yürütülmesi, Ticari taşımacılık yapan esnafın kayıt altına alınması ve denetlenmesi, Trafik güvenliğinin sağlanması, Otopark alt yapısının geliştirilmesi, toplu taşıma terminallerinin işletilmesi alanlarını kapsıyor.


Kavşak Projeleri son aşamada


Trafik hacim sayımları yapılan 93 adet kavşakta geliştirilen çözüm önerilerine göre kavşak düzenleme ve sinyalize kavşaklarda sistem yenileme çalışmaları yapıldı. Farklı çözüm gereken yol ve kavşaklar ile ilgili uygulama projeleri hazırlanması amacıyla ihale yapıldı, çalışmalarına başlandı. Bu kapsamda; Süleymanpaşa ilçesi; Diş Hastanesi ve yeni yapılacak olan Devlet Hastanesi Yolu ve Köprüsü, Hürriyet Mahallesi Muratlı Caddesi bağlantı yolu, Migros Kavşağı, Baykallar Kavşağı, Otogar Kavşağı. Çorlu İlçesi; Orion Kavşağı ve bağlı kavşaklar, Emlak Konut geçiş köprüsü, Ağır Bakım Kavşağı. Çerkezköy ilçesi; Piknik Alanı Giriş Kavşağı, Bağlık Mahallesi Viyadüğü, Altıyol Kavşağı ile ilgili harita ve proje tasarım çalışmaları devam ediyor. 2016 yılı sonu itibariyle bahsi geçen yerlerdeki katlı kavşak, dalçık, viyadük ve köprüler ile birlikte yol projelerinin tasarımları bitirilerek uygulamalarına 2017 yılı içinde başlanacak. İhale kapsamında diğer ilçelerimizde bulunan darboğaz yaratan kavşak ve yollar ile ilgili tespit ve analiz çalışmaları yapılmakta, 2017 yılı Haziran ayına kadar tasarımları bitirilecek.


Hayrabolu Katlı Yeraltı Otoparkı İhale Aşamasında


Tekirdağ'ın prestij projelerinden biri olmaya aday Hayrabolu'da yapılacak olan Katlı Yeraltı Otoparkı ve Peyzaj Düzenleme Projesi hayata geçirilecek. Zeminde meydan düzenlemesi ile ilgili peyzaj tasarımları ve yeraltında 3 kat otopark alanı olacak şekilde tasarımı yapıldı. 258 Otomobil ve 100 motosiklet kapasitesine sahip yeraltı katlı otoparkında bisiklet park alanı ile 1 adet araç yıkama hizmet alanı da bulunacak. Otopark alanının yanı sıra zeminde 4000 m2'lik şehir meydanı yeşillendirmesi, süs havuzları ve 3 adet heykel çalışmasını da içeren projede meydan; konser ve tören alanları ile açık oturma alanları da halkımızın hizmetine sunulacak. Proje ile ilgili tüm hazırlıklar tamamlanmış ve yapım ihalesi aşamasına gelindi.


Hayrabolu yeraltı katlı otoparkı projesi; çalışmalarına başlanan Süleymanpaşa, Çerkezköy, Çorlu, Muratlı ve Şarköy ilçelerindeki otopark projeleri ve diğer ilçelerimiz için de önemli bir örnek olacak.


Trafik Düzenleme ve Sirkülasyon Projesi Tamamlandı


Bir başka projemiz olan Trafik Düzenleme ve Sirkülasyonu Projesi Pamukkale Üniversitesi işbirliği ile tamamlandı. İl genelinde trafik sirkülasyonunun iyileştirilmesi amacıyla çalışmalar yapılmış sorunlu, darboğaz yaratan yol ve kavşaklar tespit edilmiş çözüm önerileri geliştirildi. Bu kapsamda;


 


'  Mevcut yolağı altyapısının standartlarının iyileştirilmesi;


'  Yolculuk süresi ve trafik yoğunluğunun azaltılması;


'  Ulaşım maliyetlerinin azaltılması,


'  Ulaşımın çevreye olan olumsuz etkilerinin azaltılması;


'  Trafik güvenliğinin sağlanarak kazaların azaltılması,


'  Yaya yolculukları koşullarının iyileştirilmesi,


' TBB sınırları içerisinde daha güvenli ve konforlu yolculuklar için dolaşımın sağlanması amaçlanmaktadır.


Süleymanpaşa ilçesi Prestij Caddesi olarak tasarlanan Hükümet Caddesinin trafik akışının tek yöne düşürülmesi ile birlikte bağlı yollarda sirkülasyon çalışmaları yapılmış, Atatürk Bulvarı ve Hükümet caddesinde devam eden üst yapı çalışmaları bittiğinde uygulamaya geçilecek şekilde entegre edilmiştir.


Aynı zamanda Çerkezköy ilçesi Atatürk Caddesi ve Öztrak Caddesini kapsayan Çerkezköy Belediyesi işbirliği ile trafik sirkülasyon çalışmaları devam etmektedir.


Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi