Arsa ve Arazi

Hazine arazileri vatandaşlara açılıyor! Hazine arazisine ev yapmak isteyenlere harç ve KDV muafiyeti müjdesi!

Milyonlarca kişi tarafından merakla beklenen hazine arazileri için müjde geldi. Konu ile ilgili olarak aktarılan son dakika bilgisine göre, hazine arazileri vatandaşlara açılıyor. İşte detaylar...

Son zamanlarda sık sık gündeme gelen konut satış fiyatlarında ve kiralardaki fahiş artışlardan sonra düğmeye basıldı.

Konu ile ilgili olarak aktarılan detaylara göre, Toplu Konut İdaresi Başkanlığı tarafından Türkiye'nin 81 şehrinde 150 bin konut inşası planlanıyor. Yine diğer bir taraftan Hazine ve Maliye Bakanlığı da vatandaşların konut inşa edebilmesi için hazine arazilerine satışa açıyor.

Ayrıca yine aktarılan detaylara göre, Hükümet Hazine arazilerini de uygun koşullarda konut yapımı için vatandaşlara açacak. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Ankara, İstanbul, İzmir, Bursa, Konya, Adana gibi konut fiyatlarının daha çok arttığı şehirlerde ihtiyaca ve talebe göre sayıları belirleyecek. Hazine arazileri hiç konutu olmayan vatandaşlara verilecek. Söz konusu konut tipleri için bakanlık proje belirleyecek. Vatandaş imar planına uygun olarak projesini hazırlayacak,  ruhsatını alacak, evini yapacak.

Örnek vermek gerekirse, bir arazide 500-1000 metrekarelik alanlar olacak ve tek katlı evler inşa edilecek. Bazı bölgelerde ise 8-10 bin metrekarelik arsada, emsal 0.50 olacak ve 3-4 katlı binalar inşa edilecek.

VERGİ MUAFİYETİ

CNNTürk'te yer alan habere göre, ayrıca vatandaşa, arsayı aldığında ve evi yaptığı sürede, harç ve KDV muafiyeti gibi destekler de verilecek. Hazine arazisi tahsis edilirken belirli süre elden çıkarmama şartı da yer alacak. Söz konusu arsanın yerine göre metrekare büyüklükleri de belirlenecek.

15 YILA VADE: YÜZDE 10 PEŞİNAT

Konu ile ilgili olarak aktarılan son dakika bilgilere göre, hem arsa hem de konutların satışında, vatandaşlara 15 seneye kadar varan vade seçeneği sunulacak. Ev sahibi olmayan dar gelirliler için konutların yüzde 10 peşinatla satılması planlanıyor.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı öncülüğünde Toplu Konut İdaresi Başkanlığı eliyle yapılacak konutlardan yararlanmak isteyen vatandaşların hane halkı geliri net 10 bin TL'den fazla olmayacağı bildiriliyor.

Ayrıca yine aktarılan detaylara göre, şehit aileleri, harp ve vazife malulleri, dul ve yetimler, engelliler ve emeklilere sosyal konutlarda belirli kontenjanlar ayrılacak.

Karabük Belediyesi'nden büyük fırsat! 3 adet iş yeri satıyor!

O ilde yüzde 20 peşinat ve 24 taksit imkanıyla arsa, arazi, bina ve tarlalar satılıyor! 

Pendik'te satılık arsa fırsatı! Arsa almak isteyenlere müjde!

Milli Emlak başkentte 43 bin 300 TL'ye arsa satıyor! İşte ihale tarihi!