30 / 04 / 2024

Hazine arazisi fırsatı için son gün yarın!

Hazine arazisi fırsatı için son gün yarın!

Hazine’ye ait 3.4 milyar metrekarelik tarım arazisi, kira bedelinin yarısına 10 sene süreyle çiftçilere kiralanacak. Araziyi satın alma fırsatı da veren uygulamaya başvuru için son tarih yarın olarak belirlendi. 



Yerli üretimin artırılması için Hazine’ye ait tarım arazilerini uygun koşullarda çiftçilere kiralama uygulaması Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Tarım ve Orman Bakanlığı işbirliğinde başlatıldı.

Uygulamaya Ekim ayı itibarıyla  22 bin 860 çiftçi başvuru yaptı. Son başvuruların yarın kabul edileceği uygulamadan  218 bin çiftçinin faydalanması hedefleniyor. 

3 milyar 400 milyon metrekare tarım arazisi 10 seneye kadar çiftçilere kiralanıyor. Tarım arazileri, çiftçiye ecrimisil (kullanım) bedelinin yarısı üzerinden de kiraya veriliyor.

 

3 yıl süreyle kullanım şartı

Kiralama uygulaması için bu arazilerin 31 Aralık 2017’den önce 3 yıl süreyle kullanılmış olması gerekiyor.  Bunun tespitini ise Milli Emlak Müdürlükleri yapıyor. Uygulama sayesinde çiftçiler, tarım arazilerini artık kira bedelini ödeyerek gönül rahatlığıyla ekebilecek. 

 

Ödemeler nasıl yapılacak?

Satış bedeli taşınmazın rayiç bedelinin tamamı olacak. Peşin veya taksitle ödenme yapılması durumunda bu bedelin yüzde 20’si yapılacak yazılı tebligat tarihinden itibaren en geç üç ay içinde ödenecek.  Taksit dönemleri, hak sahiplerinin talebi dikkate alınarak belirlenecek ve taksitli satış sözleşmesi düzenlenecek.


Ezgi Delibeyoğlu/Emlakkulisi.com


Geri Dön