03 / 05 / 2024

Hazine arazisi imar barışı başvurusu!

Hazine arazisi imar barışı başvurusu!

Hazine arazisi üzerinde yer alan yapılar için imar barışına başvurulabiliyor. Peki, Hazine arazisi imar barışı başvurusu nasıl yapılır?



Hazine arazisi üzerinde yer alan yapılar için imar barışına müracaat edilebiliyor. Düzenleme gereğince Hazine taşınmazının sosyal donatı için tahsisli olması hali hariç olmak üzere bu yapılar da İmar Barışından faydalanabiliyor.

Bu araziler üzerindeki yapılar için imar barışı başvurusunun nasıl yapılması gerektiğine ilişkin Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından açıklama yapıldı.

Hazine arazisi imar barışı başvurusunun detayları, yeni düzenlenen imar barışı müracaat kılavuzunda yer aldı. Buna göre Hazine arazisi imar barışı başvurusunda toplam yapı alanı ve yapı oturum alanı kullanılacak.

Hazine arazisi imar barışı başvurusu

Hazine ve/veya Belediye taşınmazı üzerinde yapı bulunması durumunda; Yapı Kayıt Belgesi bedeli, toplam yapı alanı ve yapı oturum alanı kullanılarak hesaplanacak. 

Arsa yüzölçümü beyan edilirken sadece binanın oturum alanı beyan edilecek binanın bahçesi vb. beyan edilmeyecek.

Hazine arazisi imar barışı başvurusu!

Yukarıdaki örnekte yer alan yapılara ait Yapı Kayıt Belgesi bedelleri hesaplanırken; A yapısı için, toplam yapı alanı 200 metrekare, arsa yüzölçümü ( oturum alanı ) ise 120 metrekare alınarak hesap yapılacaktır. B yapısı için Yapı Kayıt Belgesi bedeli ise toplam yapı alanı 400 metrekare, arsa yüzölçümü ( oturum alanı ) ise 220 metrekare alınarak hesap yapılacaktır.

 

Yapı kayıt belgesi başvurusuna 10 örnek!


Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com

 


Geri Dön