Hazine arazisi trampa işlemleri!
Hazine taşınmazının trampa işlemleri, Borçlar Kanununun trampa ile ilgili maddelerinde gösterilen işlemlere dayanılarak yapılıyor. Peki hazine arazisi trampa işlemi nasıl yapılır? İşte hazine taşınmazı trampa işlemleri...
Hazine arazisi trampa işlemleri!
Hazinenin özel mülkiyetindeki taşınmazların satışı, trampası, arsa veya kat karşılığı inşaat yaptırılması, kiraya verilmesi, ön izin verilmesi ve üzerlerinde irtifak hakkı kurulması, Devletin hüküm ve tasarrufu altındaki yerlerin kiraya verilmesi, ön izin ve kullanma izni verilmesi ile ecrimisil ve tahliye işlemlerine ilişkin usul ve esasları Hazine taşınmazlarının idaresi hakkında yönetmelikte düzenleniyor.
Hazine taşınmazının trampa işlemleri, Borçlar Kanununun trampa ile ilgili maddelerinde gösterilen işlemlere dayanılarak yapılıyor. Hazine arazisi işlemleri şu şekilde yapılıyor.
Hazine taşınmaz trampası
İhale usulü
MADDE 64 – (1) Taşınmaz trampası ile arsa karşılığı inşaat veya kat karşılığı inşaat ihalesi, bedel ve miktarı ne olursa olsun Kanunun 51 inci maddesinin (g) bendine istinaden pazarlık usulüyle yapılır.
Trampa, arsa veya kat karşılığı inşaat ihalelerinde yetki
MADDE 65 – (1) Trampa, arsa karşılığı inşaat veya kat karşılığı inşaat ihalesi yapılabilmesi için Bakanlıktan önceden izin alınır. Bakanlık bu yetkisini taşra birimlerine kısmen devredebilir.
Satışla ilgili hükümlerin uygulanması
MADDE 66 – (1) Trampa, arsa karşılığı inşaat ve kat karşılığı inşaat ihalelerinde, Yönetmeliğin satışla ilgili 59 uncu ve 60 ıncı maddeleri uygulanır.
(2) (Değişik:RG-24/4/2010-27561) İmar planlarında kamu hizmet alanlarına ayrılmış taşınmazları, miras ve ölüme bağlı tasarruflar dışında sonradan edinenlerin trampa talepleri, ihtiyaç bulunmayan Hazine taşınmazlarından aynı amaca ayrılmış olanlar hariç değerlendirilmez.
Hazine taşınmazlarının idaresi hakkında yönetmelik 2014!
Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com