Genel

Hazine vadeli tahvil ihraç edecek!

Hazine ve Maliye Bakanlığı, bireysel yatırımcılara euro ve dolar cinsi bir yıl vadeli tahvil ihracı gerçekleştirileceğini açıkladı. İhraç için talep toplama 17-21 Aralık'ta yapılacak.

Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından iç piyasada bireysel yatırımcılara euro ve dolar cinsi bir yıl vadeli tahvil ihracı gerçekleştirileceği açıklandı. Talep toplama ise 17-21 Aralık'ta yapılacak.

Dünya Gazetesi'nde yer alan habere göre, Hazine konu ile ilgili yaptığı açıklamada söz konusu senetlerin, talep toplama dönemini takip eden hafta 28 Aralık Cuma günü yatırımcıların hesaplarına aktarılacağı kaydetti. 

Euro cinsi tahvilde altı aylık kupon oranı yüzde 1.25, yıllık getiri yüzde 2.50 olarak, dolar cinsi tahvilde ise altı aylık kupon oranı yüzde 2, yıllık getiri yüzde 4 olarak açıklandı.

Hazine Müsteşarlığı tarafından yapılan açıklamalarda, "2012 yılından bu yana iç borç stokunda döviz cinsi senet kalmaması nedeniyle iç borç stoku üzerinde kurdan kaynaklı riskler sıfıra indirilmiştir" ifadeleri yer aldı.

İhraç; Akbank, Denizbank, QNB Finansbank, Türk Ekonomi Bankası, Garanti Bankası, Halk Bankası, İş Bankası, Vakıflar Bankası, Ziraat Bankası, Yapı ve Kredi Bankası'nın aracılığıyla gerçekleşecek.

Senetler için asgari talep tutarı 10 bin euro/dolar olarak belirlenirken ihraç bin euro/dolar ve katları şeklinde olacak.

Senetler yatırımcılar tarafından vadesinden önce işlemiş faiz getirisi üzerinden bin euro/dolar ve katları olacak şekilde sadece senetlerin satın alındığı aracı bankalara satılabilecek.

Euro ve dolar  cinsi devlet tahvilleri mevcut vergi mevzuatına tabi olacak ve Gelir Vergisi Kanunu'nun Geçici 67. maddesi uyarısı tarafından vergilendirilecek.

Hazine bugün 1.7 milyar liralık kira sertifikası ihraç edecek!