Ekonomi

Hazine ve Maliye Bakanı Nebati'den enflasyon açıklaması! Yüzde 45'in altına gerilemesini bekliyoruz!

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati'den kritik enflasyon mesajı geldi. Peki "Nisan ayı enflasyon oranları ne zaman açıklanacak? TÜİK Nisan ayı rakamları hangi gün belli olacak? İşte detaylar...Bakan Nebati enflasyondaki düşüşün hızlanacağını kaydetti

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, ekonomi gündemine ilişkin soruları yanıtladı. Bakan Nebati enflasyondaki düşüşün hızlanacağını kaydetti. 

Bakan Nebati "Enflasyonu büyümeden taviz vermeden düşürüyoruz, yüzde 45'lerin altına gerilemesini bekliyoruz" diye ifade etti. Peki, "Nisan ayı enflasyon oranları ne zaman açıklanacak? TÜİK Nisan ayı rakamları hangi gün belli olacak? İşte detaylar...

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, A Para'da gündemine ilişkin soruları yanıtladı. Bakan Nebati enflasyondaki düşüşün hızlanacağını ifade ederek, "Enflasyonu büyümeden taviz vermeden düşürüyoruz, yüzde 45'lerin altına gerilemesini bekliyoruz" açıklamasında bulundu.

Bu kapsamda ""Nisan ayı enflasyon oranları ne zaman açıklanacak? TÜİK Nisan ayı rakamları hangi gün belli olacak?" sorularının cevapları araştırılan konular arasında bulunuyor. Mayıs ayıyla birlikte gündemde bulunan bir konu da Nisan enflasyon oranı oldu. 

Memur ve emekli zamlarında kritik kararı veren, kira artış oranı gibi birçok ücreti yakından ilgilendiren bu oran, her ay bir önceki ay olacak şekilde belli oluyor. Peki, Nisan ayı enflasyon oranları ne zaman belli olacak? TÜİK Nisan ayı rakamları 3 Mayıs'ta açıklanır mı? 

NİSAN AYI ENFLASYON ORANI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Emekli ve memur zammı başta olmak üzere pek çok kalemde gelirleri netleştirecek Nisan ayı enflasyon oranı merak ediliyor.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) 3 Mayıs 2023 Çarşamba günü Nisan ayı enflasyon rakamlarını açıklayacak.

EKONOMİSTLERİN ENFLASYON BEKLENTİSİ BELLİ OLDU

AA Finans'ın, TÜİK tarafından 3 Mayıs Çarşamba günü açıklanacak Nisan ayı enflasyon oranı verilerine dair beklenti anketi, 16 ekonomistin katılımıyla sonuçlandı.

Ekonomistlerin enflasyon beklentisine göre öngörülerinin ortalaması yüzde 2,65 oldu.

Enflasyon beklenti anketine katılan ekonomistlerin Nisan ayı için enflasyon beklentileri, en düşük yüzde 1,9 ve en yüksek yüzde 3,5 aralığında yer aldı.

Nisan ayı enflasyon rakamları 3 Mayıs Çarşamba günü TÜİK tarafından açıklanacak. 

Yeni Zigana Tüneli yarın açılıyor!

Erguvan Evleri Projesi'nin hak sahipleri tapularına kavuştu!