Kent Haberleri

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati'den son dakika EYT açıklaması! Rahatız, bütçede kaynağını oluşturduk...

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati'den son dakika EYT açıklaması. Bakan Nebati EYT için bütçede kaynağını oluşturduklarını ve rahat olduklarını belirterek bütçe performansımız beklenenden iyi olacak dedi.Bakan Nebati" EYT için bütçede kaynağını oluşturduk

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, "5 milyona yakın EYT'linin emeklilik hakkının doğacağını bunların yüzde 40'ı bu yıl emekli olabileceklerini açıkladı. Bakan Nebati" EYT için bütçede kaynağını oluşturduk. Rahatız. Bütçe performansımız beklenenden iyi olacak" diye belirtti.

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati katıldığı bir TV programında ekonomi gündemine yönelik soruları yanıtladı. İşte Bakan Nebeti'den dikkat çeken açıklamalar...

EYT'NİN MALİYETİ NE KADAR OLACAK?

Ahaber'de yer alan detaylara göre, Bakan Nebati yaklaşık 5 milyon kişinin emekli şansı olduğunu iafade ederek "EYT tabi ki bütçe üzerinde yüktür. Bu yükün karşılanmasının iyi hesaplanması altyapısının iyi oluşturulması lazım ki bütçe üzerindeki yük baskı oluşturmasın" dedi ve şu ifadelerle devam etti: "Onun için de yaklaşık 5 milyona yakın emekli ihtimali var. Bunların yüzde 40'ı bu yıl, 2 milyon 250 bin emekli olma hakkına sahip olacaklar."

Bütçe konusunda rahatladıklarını ifade eden Nebati, "Şimdi yükü rakam olarak ifade etmeyim, bütçe üzerine iyi bir yük olduğunu, rahatlığımız şundan kaynaklanıyor kaynağını biz oluşturarak yeni yıla girdik. O anlamda çok çok rahatız" diye kaydetti.

Öte yandan AK Parti Grup Başkan Vekili Muhammet Emin Akbaşoğlu, emeklilikte yaşa takılanlar (EYT) düzenlemesine ilişkin açıklamalar yaptı. Akbaşoğlu Milletvekilleri ile EYT'nin yasa teklifine dönüştürülmesi çalışmalarını başlattıklarını ifade etti.

Şubat ayında EYT'nin yasalaşacağına tanık olacağımızı belirten Akbaşoğlu "Martta da EYT'li kardeşlerimizin emekli maaşlarını almalarına hep beraber şahit olacağız" diye konuştu.

Öte yandan Sosyal Güvenlik Kurumu, aylık hesaplama sisteminde bir değişiklik olmadığını, mevcut yasal düzenlemelerde yer alan kurallar çerçevesinde aylıkların hesaplandığını, EYT'deki sigortalılar için farklı bir aylık hesabı yapılmadığını söyledi.

AK Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu, yaptığı son açıklamasında "EYT'yi Şubat'ta yasalaştırıp maaşların Mart ayında alınmasına yönelik takvimi gerçekleştireceğiz" diye kaydetti.
 

Aile Bakanlığı'ndan annelere müjde! Çocuk destek parası peş peşe hesaplara yatacak! Aman başvuruyu kaçırmayın!

Emekliler bu tarihte resmen soğuk terler dökecek! İşte 13 milyon uykularını kaçıran o tarih! Hemen bakın!

ŞOK Market'te 6 taksit fırsatıyla pek çok yeni aktüel ürün satışta! Peş peşe çılgın indirim! 22 Ocak 2023 fiyat listesi