Ekonomi

Hazine ve Maliye Bakanlığı, Haziran-Ağustos dönemi için 215 milyar liralık iç borçlanma stratejisini açıkladı

Hazine ve Maliye Bakanlığı, Haziran-Ağustos dönemi iç borçlanma stratejisini açıkladı. Bakanlık, bu dönemde 311,2 milyar TL'lik iç borç servisine karşılık, 215 milyar TL'lik iç borçlanma gerçekleştirecek. Buna göre, bu dönemde toplamda 311,2 milyar TL'lik iç borç servisine karşılık 215 milyar TL'lik iç borçlanma gerçekleştirilecek

Hazine ve Maliye Bakanlığı, Haziran-Ağustos dönemi iç borçlanma stratejisini duyurdu. Buna göre, bu dönemde toplamda 311,2 milyar TL'lik iç borç servisine karşılık 215 milyar TL'lik iç borçlanma gerçekleştirilecek.

Haziran ayında 57 milyar TL'lik iç borç servisine karşılık 50 milyar liralık iç borçlanma planlanırken, Temmuz ayında 123,3 milyar TL'lik iç borç servisine karşılık 80 milyar TL'lik iç borçlanma yapılacak. Ağustos ayında ise 130,9 milyar TL'lik iç borç servisine karşılık 85 milyar TL'lik iç borçlanma gerçekleştirilmesi hedefleniyor.

Bu dönemdeki iç borçlanmanın büyük bir kısmı piyasadan karşılanacak. Haziran ayında 46 milyar TL'si piyasadan, 2 milyar TL'si  kamuya satışlardan ve 2 milyar  TL'si doğrudan satışlardan oluşacak. Temmuz ayında 79 milyar  TL'si piyasadan, 1 milyar  TL'si kamuya satışlardan ve Ağustos ayında ise 84 milyar  TL'si piyasadan, 1 milyar TL'si kamuya satışlardan sağlanacak.

Hazine ve Maliye Bakanlığı ayrıca Haziran ayında 18 tahvil ihalesi düzenleyecek ve 1 hazine bonosu ile 1 kira sertifikasını doğrudan satışa sunacak. Temmuz ve Ağustos aylarında da belirli ihaleler gerçekleştirilecek.

Bu dönemde iç borç servisine ilişkin olarak Haziran ayında 64,8 milyar, Temmuz ayında 143 milyar ve Ağustos ayında 144,8 milyar lira ödeme yapılması planlanıyor. Bu ödemelerin 41,4 milyar TL'si dış borç servisinden karşılanacak.

Hazine ve Maliye Bakanlığı, iç borçlanma stratejisiyle kamu maliyesinin finansman ihtiyaçlarını karşılamayı ve ekonomik istikrarı sürdürmeyi hedefliyor. Faiz oranları ve piyasa koşulları göz önünde bulundurularak belirlenen iç borçlanma stratejisi, piyasanın güvenini korumak ve sürdürülebilir bir mali politika izlemek amacıyla düzenleniyor.

Bağcılar'da kentsel dönüşüm projesine yoğun ilgi: Yarısı Bizden Kampanyası

1 ay ücretsizdi: Ankara-Sivas YHT Hattı'nda bilet fiyatları açıklandı! İşte ücret tarifesi

Ekonomi profesöründen döviz kurlarıyla ilgili flaş uyarı; Bu kez tarih verdi